Search

Νέα…”εκτός” έδρας ήττα για την Ξάνθη που προηγήθηκε αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεμπλέξει με ανατροπή στο δεύτερο μέρος1

Ούτε στο 11ο ματς έσπασε το αρνητικό σερί της Ξάνθης που παρότι προηγήθηκε με τον Κάστρο είδε στο δεύτερο μέρος την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται τα δικά της λάθη και να φτάνει στην ανατροπή και νίκη που κρατά τους Ξάνθη στο +3 απο τα μπαράζ παραμονής και στο +4 απο την επικίνδυνη ζώνη. Η αποχή των φίλων της Ξάνθης ήταν εμφανής με τους φιλοξενούμενους οπαδούς να δίνουν την εντύπωση πως η ΑΕΚ έπαιζε εντός έδρας.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ορμή που της έδιναν οι οπαδοί της, αλλά Ζίβκοβιτς και άμυνα της Ξάνθης είχαν όλες της απαντήσεις που χρειαζόταν, με τους ξανθιώτες μετά το πρώτο πεντάλεπτο να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Η ομάδα της Ξάνθης άρχισε να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή με Γέντρισεκ και Αλμέιδα.

Τελικά στο 32′ και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε πιο απειλητική η Ξάνθη κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Κασάδο να κάνει την σέντρα απο τα αριστερά και τον Κάστρο με εξαιρετική κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιτώντα για το 1-0 της Ξάνθης, που πανηγυρίστηκε έξαλλα απο τους λιγοστούς ξανθιώτες που βρίσκονται στην εξέδρα των Πηγαδίων. Μετά το γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο στην εστία του Ζίβκοβιτς.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν επιθετικά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 52′ δημιούργησαν καλή στιγμή. Ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο  Χουλτ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά – “ψαράκι” με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει. Η πίεση της ΑΕΚ τελικά καρποφόρησε στο 68′ όταν μετά απο σέντρα του Μάνταλου και λάθος του Κοβάσεβιτς ο Οικονόμου με προβολή νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Μάλιστα στο 70′ η ΑΕΚ “σόκαρε” ξανά την Ξάνθη όταν μετά απο σέντρα του Γκάλο και αδράνεια της ξανθιώτικης άμυνας ο Πόνσε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς και με πλασέ έκανε το 1-2 για τους “κιτρινόμαυρους”. Μετά το γκολ της ΑΕΚ η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει όμως η προσπάθεια του Μελιόπουλου δεν βρήκε στόχο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 3′ λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπογέ να βγαίνει στην κόντρα και ενώ η Ξάνθη πίεζε για την ισοφάριση, και με εύστοχο πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 1-3

AO Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Καμαρά(74′ Μελιόπουλος), Ουίλιαμ(79′ Μπρίτο), Γέντρισεκ(58′ Καντά), Κάστρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος(80′ Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης(55′ Λιβάια), Αλμπάνης(65′ Μπογέ), Πόνσε.

Share it