Search

Πρεμιέρα την Παρασκευή για το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη! (photos)

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Hellas Beetles Fina Artistic Swimming World Series 2019 Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου στο κλειστό κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 4/4 οι διοργανωτές.

Σε αυτήν έλαβαν μέρος αθλητές, αθλήτριες και προπονήτριες από τις Εθνικές της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ιταλίας και του Καναδά.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα όσα δήλωσαν:

Γιάννης Βαταμίδης – Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

«Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.  Μπορούμε να βάλουμε στον χάρτη των παγκόσμιων διοργανώσεων την Αλεξανδρούπολη».

Βαγγέλης Λαμπάκης – Δήμαρχος 

«Είμαι ευτυχής που ένα τεράστιο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας διαδραματίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν μέσα στη πόλη να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις.  Απ’ ότι μου λένε οι ειδικοί, η πισίνα του κολυμβητηρίου είναι υπέροχη, υψηλών προδιαγραφών. Με διοργανώσεις όπως αυτή, η Αλεξανδρούπολη ακούγεται στα πέρατα του κόσμου. Θα ήθελα όλοι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και καλώ όλο τον κόσμο να απολαύσει ένα θέαμα που όμοιο του δεν έχουν ξανά δει».

Λίζα Σκοτ – Πρόεδρος τεχνικής επιτροπής καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία

«Ευχαριστώ την δημοτική αρχή για την φιλοξενία της διοργάνωσης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Στους αθλητές εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

Μαρία Θηβαίου – Αντιπρόεδρος τεχνικής επιτροπής καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Παγκόσμια Ομοσπονδία

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αλεξ/πολης και στη Χριστίνα Ρουσσίδου με την οποία μας συνδέει μία φιλία. Η Αλεξανδρούπολη είναι ένας από τους 10 σταθμούς της διοργάνωσης. Η εθνική μας ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη και παλεύει για μια θέση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Το κοινό θα πρέπει να μας εμψυχώσει. 
Θα δούμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του στην Αλεξανδρούπολη»

Χριστίνα Ρουσσίδου – Μέλος ΚΟΕ

«Ανάμεσα μας βρίσκονται κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο. Ήταν ένα όνειρο ζωής να μπει η Αλεξανδρούπολη στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να γεμίσουν το κολυμβητήριο και να θεσμοθετήσουμε την διοργάνωση».

Μαρία Παρασκευοπούλου – Έφορος εθνικών ομάδων

«Η πόλη της Αλεξανδρούπολης μας έχει αγκαλιάσει και όλα ήταν πολύ εύκολα για εμάς. Εύχομαι οι αγώνες να έχουν μεγάλη επιτυχία, το ίδιο και οι αθλητές».

Ζαΐτσεβα Αλέσιβα – Προπονήτρια Εθνικής Ουκρανίας

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Όλα μέχρι στιγμής είναι τέλεια και ευχαριστώ όλους όσους έχουν συμβάλει σε αυτό. Καλή επιτυχία σε όλους στους αγώνες που έρχονται».

Ναταλία Τσερνέσκα – Προπονήτρια Εθνικής Ελλάδας

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους έχουν εργαστεί για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία αυτοί οι αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε με μια νέα ομάδα που φέτος έχει δημιουργηθεί. Στόχος το παγκόσμιο της Κορέας».

Ευαγγελία Πλατανιώτη – Διεθνής αθλήτρια 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και που η Ελλάδα φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις. Είναι ο πρώτος μας αγώνας με την Εθνική για φέτος. Είναι προολυμπιακή χρονιά, σημαντική για κάθε αθλητή. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ομάδες. Κάποιοι από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο είναι σήμερα εδώ μαζί μας».

Ευαγγελία Παπάζογλου – Διεθνής αθλήτρια 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την Αλεξανδρούπολη και τους ανθρώπους της για όλα όσα έχουν κάνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ΚΟΕ που μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε και κάνει τα πάντα για μας. Αυτό που θέλουμε εμείς να αποδείξουμε είναι ότι η καρδιά του Έλληνα είναι μεγάλη και όταν προσπαθείς όλα είναι δυνατά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους και ο κόσμος να απολαύσει τους αγώνες».

Share it