Search

Α’ ΕΠΣ Θράκης-Play-Out: Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι πρώτες εκτιμήσεις!

Αδιαμφισβήτητα η μάχη για τον τίτλο της Α’ ΕΠΣ Θράκης θα είναι μεγάλη. Εξίσου σίγουρο είναι όμως πως και η μάχη για την σωτηρία θα είναι τεράστια.

Αμφότερες οι έξι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ξεκινούν έχοντας σχεδόν ισόποσες πιθανότητες για την σωτηρία τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η Δόξα Γρατινής ξεκινά με ένα μικρό μπόνους, όντας αυτή τη στιγμή στην καλύτερη θέση. Ωστόσο η απόδοσή της μέσα στην σεζόν κάθε άλλο παρά σταθερή ήταν, με την ιστορική ομάδα να πρέπει να παρουσιαστεί απολύτως σοβαρή αγωνιστικά, προκειμένου να αποφύγει τυχόν περιπέτειες.

Η Βιστωνίδα Κοπτερού ξεκινούσε την προετοιμασία της ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο στην πορεία πολλά άλλαξαν, πολλά δεν πήγαν όπως τα περίμεναν, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση.Η Βιστωνίδα μέσα στην σεζόν είχε να αντιμετωπίσει τον κακό της εαυτό, την ατυχία, τους τραυματισμούς και σε πολλά ματς την έλλειψη συγκέντρωσης σε καίρια σημεία του αγώνα, που όπως ήταν λογικό και επόμενο της κόστισαν πολύτιμους βαθμούς. Αν παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και είναι πλήρης αγωνιστικά, δύσκολα θα κινδυνέψει.

Ο Ορφέας Ξυλαγανής που διανύει μία από τις χειρότερες πορείες των τελυεταίων ετών, δείχνει να ανακάμπτει. Αργά και σταθερά, αλλά ανακάμπτει. Ζητούμενο στον ιστορικό Ορφέα να παρουσιάσει σταθερή απόδοση κατά την διάρκεια των play-out που θα τον βοηθήσει να σώσει την κατηγορία. Οδηγός του, η εξαιρετική του πορεία στο Κύπελλο, όπου και βρίσκεται στα ημιτελικά.

Ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων είναι επίσης ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Θα πρέπει να ανέβει ακόμα περισσότερο αγωνιστικά προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή του στην κατηγορία.

Η Δόξα Προσκυνητών πάλι, είναι κυριολεκτικά μια καινούρια ομάδα, που χτίστηκε από το μηδέν. Προβλημάτισε πολύ μεσούσης της σεζόν, όμως στα τελευταία ματς, έδειξε να ανεβάζει ρυθμούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει και την ψαλίδα από την ζώνη του υποβιβασμού. Δεν αναμένεται να παραδωθεί εύκολα.

Τέλος ο Ορφέας Στρύμης είναι ίσως η ομάδα, η οποία προβληματίζει θετικά το μεγαλύτερο μέρος του φίλαθλου κοινού. Γιατί; Πέρυσι βρισκόταν σχεδόν στην ίδια, ίσως και σε χειρότερη θέση, από αυτήν που βρίσκεται τώρα. Για τους περισσότερους είχε υποβιβαστεί πριν καν ξεκινήσουν τα play-out. Πραγματοποιώντας όμως μια απίστευτη πορεία στο μίνι πρωτάθλημα και τελικά κερδίζοντας το διπλό μέσα στον Πολύανθο στον “Τελικό σωτηρίας”, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Ερώτημα όλων το αν θα καταφέρει να πράξει και φέτος το ίδιο…

Όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε προγνωστικά δεν χωρούν επ ουδενί λόγω. Πολλές οι πιθανότητες το να ξεκαθαρίσει η παραμονή ακόμη και την τελευταία αγωνιστική. Και μην ξεχνάτε πως επειδή βρισκόμαστε προ της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, η ΕΠΣ Θράκης ετοιμάζει και τις δικές της αλλαγές εντός των συνόρων της, για αυτό και φέτος θα υποβιβαστούν 4! ομάδες στην Β’ κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των play-out:

1η Αγωνιστική (6/4)-6η Αγωνιστική (8/5)

Ορφέας Ξυλαγανής-Δόξα Γρατινής

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Ορφέας Στρύμης

Δόξα Προσκυνητών-Βιστωνίδα Κοπτερού

2η Αγωνιστική (9/4)-7η Αγωνιστική (11/5)

Δόξα Γρατινής-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων

Βιστωνίδα Κοπτερού-Ορφέας Ξυλαγανής

Ορφέας Στρύμης-Δόξα Προσκυνητών

3η Αγωνιστική (13/4)-8η Αγωνιστική (18/5)

Δόξα Γρατινής-Βιστωνίδα Κοπτερού

Ορφέας Στρύμης-Ορφέας Ξυλαγανής

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Δόξα Προσκυνητών

4η Αγωνιστική (20/4)-9η Αγωνιστική (25/5)

Βιστωνίδα Κοπτερού-Ορφέας Στρύμης

Ορφέας Ξυλαγανής-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων

Δόξα Προσκυνητών-Δόξα Γρατινής

5η Αγωνιστική (4/5)-10η Αγωνιστική (1/6)

Ορφέας Στρύμης-Δόξα Γρατινής

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Βιστωνίδα Κοπτερού

Δόξα Προσκυνητών-Ορφέας Ξυλαγανής

Share it