Search

Η προαναγγελία του 60ου αγώνα μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ!

Το παιχνίδι που αναμφισβήτητα σήκωσε την μεγαλύτερη…σκόνη μετά την απόφαση των οργανωμένων της Ξάνθης να προχωρήσουν σε αποχή μετά την θετική αντίδραση της Ξάνθης στο αίτημα του ΠΑΟΚ για να πάρει 4600 εισιτήρια και να μετατρέψει τα Πηγάδια σε…μικρή Τούμπα είναι αυτό μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ στις 19:00 στα Πηγάδια.

Η Ξάνθη δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια της, μετά από αυτή επί του Ατρομήτου στις 20 Ιανουαρίου. Οι έξι ισοπαλίες στο διάστημα αυτό δεν ήταν αρκετές για να την κρατήσουν σε τροχιά πεντάδας, που ήταν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Και αυτή η νίκη μάλιστα είναι η μοναδική στα τελευταία 16 παιχνίδια της! Οι άλλες πέντε νίκες της έγιναν στις πρώτες εννέα αγωνιστικές. Από τη νίκη επί του Ατρόμητου έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της και δεν έχει βάλει γκολ. Αν δεν βάλει και σε πέμπτο, αυτό με τον ΠΑΟΚ, θα ισοφαρίσει το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της

Πριν και μετά από κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, η κουβέντα περιστρέφεται για τα ρεκόρ που προβλέπεται να κάνει και αυτά που έκανε, αλλά και τι του απομένει για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Με τη σέντρα του αγώνα της Ξάνθης, ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι θέλει τρεις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια για να πάρει το πρωτάθλημα, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός νικήσει σε όλα τα δικά του.

Στην Θρακιώτικη πόλη ο ΠΑΟΚ νίκησε πέρσι με το ευρύ 3-0, στην πρώτη επίσκεψη του Ράσβαν Λουτσέσκου στην προηγούμενη ομάδα του. Μάλιστα στα τρία χρόνια που ήταν στην Ξάνθη ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ δεν νικούσε, έχοντας μια ήττα και δύο ισοπαλίες! Ο Ρουμάνος δεν έχει χάσει σε παιχνίδι Ξάνθη – ΠΑΟΚ στη Θράκη, ανεξάρτητα του πάγκου που καθόταν.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίζει και τα τρία τελευταία μεταξύ τους και με μια τέταρτη νίκη ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοσή του στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού τέσσερα στα τέσσερα είχε κάνει άλλη μια φορά πριν από 10 περίπου χρόνια.

Είναι το 60ο παιχνίδι των δύο ομάδων στην ιστορία της Α’ Εθνικής, αλλά η 30χρονη ιστορία της Ξάνθης στην κατηγορία ίσως να οφείλεται κατά πολύ στο δεύτερο μόλις παιχνίδι τους. Ήταν 20 Μαϊου 1990 στην Τούμπα για την προτελευταία αγωνιστική. Η Ξάνθη είχε νικήσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ήλπιζε σε παραμονή σε μια μεγάλη μάχη με πολλές ομάδες. Ένας έμπειρος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Χάρης Μπανιώτης, χάρισε τη νίκη στην Ξάνθη, που με μια ακόμα νίκη στο τέλος έμεινε στην κατηγορία, στην πρώτη της συμμετοχή στην ιστορία της. Ίσως αν δεν νικούσε τότε η ιστορία της να γραφόταν αλλιώς.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 12

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΠΑΟΚ: 33

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 9

Ισοπαλίες: 8

Νίκες ΠΑΟΚ: 12

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0

(47′ κεφαλιά Πρίγιοβιτς, 65′ σουτ Μαουρίσιο)

Share it