Search

Νίκησε το Κόσοβο και πήρε μεγάλη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική Παίδων των Κεχαγιά-Αβεντισιάν-Κοτόπουλου-Μανίσογλου!

Η Εθνική Παίδων νίκησε 2-0 το Κόσοβο στο τελευταίο της παιχνίδι στον 5ο όμιλο της Elite Round (Νιόν, Ελβετία) και προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17, που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία 03-19 Μαΐου 2019.

Με βάση την βαθμολογία η Εθνική προκρίνεται ως μία από τις εφτά καλύτερες δεύτερες, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τρίτης αγωνιστικής του 7ου και 8ου που εκκρεμούν (θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 01/04). Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα, που τερμάτισε με 6 βαθμούς πίσω από την Ισπανία (9) συγκέντρωσε περισσότερους πόντους από τις παραδοσιακά ισχυρές Γερμανία και Κροατία!

Αν και ξεκίνησε με ήττα από την Ισπανία, το φαβορί του ομίλου, η Ελλάδα έκανε το καθήκον της: νίκησε στους δύο επόμενους αγώνες της με Ουκρανία και Κόσσοβο, και τώρα, ο Νίκος Κεχαγιάς και οι ποδοσφαιριστές του ετοιμάζουν “βαλίτσες” για Ιρλανδία!

Πρωταγωνιστής του αγώνα με το Κόσοβο, ο Χρήστος Τζόλης. Στο 19΄  κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα Μπίσινγκερ, το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και άνοιξε το σκορ για την Εθνική. Ο ίδιος παίκτης ήταν ο “δράστης” και του 2-0 στο 42΄, από “ασίστ” του Γρόσδη.

Ελλάδα: Τζολάκης, Τσάβος, Ασλανίδης, Καραμπέρης, Τζόλης, Σουρλής (80΄ Κοτόπουλος), Αβεντισιάν, Παυλίδης, Γρόσδης (80΄ Γροσδάνης), Καράκουτης (66΄ Αρσενίδης), Λιάτσος (59΄ Σιατούνης).

Κόσσοβο: Ν. Μπίσινγκερ, Πατσόλι, Χασάνι (69΄ Λ. Αβντίλι), Ζούμπερι, Μπεκάι (46΄ Χάτζα), Μ. Αβντίλι (69΄ Τούσα), Λοκάι, Κριέζιου, Ασλάνι, Χουσεΐνι (46΄ Μπιλάλι), Σπάχιου.

Share it