Search

Εθνικάρα για πρόκριση! Απο την κόλαση του 20λεπτου στην παρολίγον ολική ανατροπή στην Ζένιτσα!

Τι και αν βρέθηκε πολύ νωρίς, απο το πρώτο κιόλας 20λεπτο, πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ η Εθνική έβγαλε στο γήπεδο ψυχή, πάθος και την ποιότητα που διαθέτει ως ομάδα καταφέρνοντας να φύγει απο την “καυτή” Ζένιτσα με τον βαθμό της ισοπαλίας ενώ αν ήταν πιο προσεκτική στο τέλος θα μπορούσε και την ολική ανατροπή!

Κι όμως το ξεκίνημα του ματς δεν προδιέγραφε το τι θα ακολουθούσε, με την Εθνική μας να μοιάζει χαμένη στο γήπεδο, επηρεασμένη και απο την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βόσνιο, και πολύ νωρίς βρέθηκε όχι απλά πίσω στο σκορ αλλά πριν καλά καλά το καταλάβει έχανε με 2-0 στις δύο μοναδικές τελικές των Βόσνιων.

Η υπεροχή των ποδοσφαιριστών του Ρόμπερτ Προσινέτσκι που μπήκαν με ορμή απέδωσε καρπούς και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο συμπαίκτης του βρέθηκε αμαρκάριστος στο πέναλτι, σούταρε, η κόντρα στον Ζέκα του «έστρωσε» τη μπάλα και με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα, με τον Βλαχοδήμο να έχει περιορισμένο οπτικό πεδίο και να μην μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη.

Η ψυχολογία έπεσε απότομα και μέχρι να προλάβουν οι παίκτες του Αναστασιάδη να σκεφθούν τη διαχείριση του σκορ και την αντίδρασή τους, ήρθε και το 2-0. Αυτή τη φορά μίλησε η κλάση του Πιάνιτς, συνδυαστικά με την παντελή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Βλαχοδήμου και αμυντικών. Τείχος δεν στήθηκε ποτέ και ο Βόσνιος «μαέστρος» εκτέλεσε με έξυπνα φάλτσα, ξεγελώντας εύκολα τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Έκτοτε η Ελλάδα προσπάθησε να πιέσει, ανορθόδοξα σε κάθε περίπτωση, αλλά τουλάχιστον αλλάζοντας την εικόνα του αγώνα, με μπροστάρηδες τους Σάμαρη και Ζέκα, τον πρώτο με τα τεχνικά προσόντα και τον δεύτερο με το αδιάκοπο τρέξιμο, που δεδομένα θα φαινόταν χρήσιμο αν οι υπόλοιποι ξεκινούσαν να… παίζουν. Αποτέλεσμα της κατοχής αυτής ήταν η πρώτη καλή φάση του αγώνα, στο 33’ όταν Φορτούνης και Μπακάκης δημιούργησαν τις συνθήκες ρήξης από δεξιά, ο Μπουχαλάκης από τα αριστερά μάζεψε τη σέντρα του τελευταίου και προσπάθησε να βρει τον Δώνη στην περιοχή, αλλά η αδύναμη κεφαλιά του δεν ήταν σημαντικό πρόβλημα για τον Σέχιτς.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 45’ ο Ζέκα καίρια έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά. Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού Μακέλιε έστειλε τις δυο ομάδες με εμφανώς διαφορετικά συναισθήματα στα αποδυτήρια, αφού οι Βόσνιοι μπορούσαν να πανηγυρίζουν για ένα εύκολο παιχνίδι, την ώρα που οι Έλληνες έμοιαζαν να αφυπνίζονται απο το λήθαργο του πρώτου 20λεπτου όμως είχαν μπροστά τους έναν γολγοθά να ανέβουν για να πάρουν κάτι θετικό απο το ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η «γαλανόλευκη» ανέβασε αισθητά την απόδοση της, μειώνοντας το σκορ στο 64ο λεπτό, με τον Κώστα Φορτούνη να εκτελεί άψογα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Τα πράγματα για τους Βόσνιους έγιναν ακόμα χειρότερα ένα λεπτό αργότερα με τον Πιάνιτς να αποβάλετε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ζέκα.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πίεσε ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο 85’ με σκόρερ τον Δημήτρη Κολοβό μετά απο υπέροχη σέντρα του Κάρλος Ζέκα. Μάλιστα, από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική μας έχασε δύο ευκαιρίες ακόμη για την πλήρη ανατροπή, χωρίς ωστόσο κάτι περισσότερο.

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς,Μπίσακσιτς, Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ντούλγεβιτς (79’ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Βίσκα.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80’ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67’ Κολοβός), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Mασούρας), Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης

Share it