Search

Εθνικός – Σουφλί: Όλα έτοιμα για τον 42ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου

Λίγες ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου (Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 16:00 στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης) και οι δύο φιναλίστ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Έβρος Σουφλίου, είναι πανέτοιμοι και «διψασμένοι» για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτό άλλωστε δήλωσαν και στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Σουφλί, τόσο οι αρχηγοί των δύο ομάδων Νίκος Γκαϊδατζής & Αποστόλης Μπάμνιος, όσο και οι προπονητές Γιώργος Δίγκας & Πασχάλης Σταματάκης.

Πρώτοι πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΕΠΣ Έβρου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου Δημήτρης Βαρσαμακίδης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Χάρης Αρχοντόγλου, με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν, ενώ μετά τις τοποθετήσεις τους ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και σίγουρα αποτελεί μία καινοτομία της νέας διοίκησης.

Ο προπονητής του Εθνικού κ. Δίγκας τόνισε: «Ο Έβρος Σουφλίου δεν έφτασε τυχαία στον τελικό και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Όσο αφορά την δική μας ομάδα, ο τρόπος που αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές μου είναι αξιοθαύμαστος και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μέχρι το πέρας του πρωταθλήματος είμαστε υποχρεωμένοι στο κάλεσμα αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι το πρωτάθλημα. Προσωπικά εύχομαι να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν όσοι έρθουν στο γήπεδο και επιθυμία μου είναι να κερδίσει ο καλύτερος και όχι αυτός που θα έχει την τύχη με το μέρος του».

Ο προπονητής του Έβρου Σουφλίου κ. Σταματάκης είπε: «Ο Εθνικός με τα δεδομένα που υπάρχουν κάνει έναν άθλο. Όσο αφορά τη δική μου ομάδα, είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε στον τελικό, σε αυτή την γιορτή. Ο Εθνικός είναι ομάδα σε ανώτερη κατηγορία και είναι το φαβορί. Θα διεκδικήσουμε με όσο πάθος, διάθεση και ποιότητα διαθέτουμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε να παλεύουμε παράλληλα για το πρωτάθλημα».

Ο αρχηγός του Εθνικού Νίκος Γκαϊδατζής δήλωσε: «Φτάσαμε επάξια στον τελικό, σε έναν τελικό που πρέπει να αρχίζει να γίνεται και στον δικό μας νομό γιορτή. Αυτή η συνέντευξη Τύπου που γίνεται για πρώτη φορά είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Από κει και πέρα ο Έβρος Σουφλίου είναι μία υπολογίσιμη ομάδα. Στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί. Μπορεί να είμαστε σε υψηλότερη κατηγορία, αλλά σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είχαμε ως στόχο το Κύπελλο από την αρχή της σεζόν αφού πέρυσι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Σε μία δύσκολη χρονιά όπως η φετινή θα είναι βάλσαμο για εμάς να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Ο αρχηγός του Έβρου Σουφλίου Αποστόλης Μπάμνιος σημείωσε: «Το ματς της Τετάρτης για εμάς είναι πολύ σημαντικό, καθώς το περιμέναμε από το καλοκαίρι. Ήταν ένας στόχος μας και θα πάμε να το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ξέρουμε ότι ο Εθνικός είναι σε ανώτερη κατηγορία από εμάς, είναι θεωρητικά καλύτερη ομάδα από εμάς, είναι το φαβορί, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να τους κερδίσουμε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να έχει κόσμο το γήπεδο και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ο αρχηγός του Σουφλίου έχει παίξει σε 7 τελικούς με την ομάδα του και έχει κατακτήσει 6 τρόπαια, περισσότερα δηλαδή από όσα έχει ο Εθνικός (5), ενώ όταν έγινε μνεία γι’ αυτό απάντησε πως θα ήθελε να προσθέσει ακόμα ένα στη συλλογή του, τώρα προς το τέλος της καριέρας του.

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με την έδρα του τελικού αμφότεροι οι αρχηγοί των ομάδων συμφώνησαν ότι σωστά ο τελικός θα γίνει στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» καθώς αυτό είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο του νομού.

Share it