Search

Χάλκινο μετάλλιο για το ΔΠΘ και τον Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη στο SEEMOUS 2019!

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε από το Devin της Βουλγαρίας και τον διαγωνισμό SEEMOUS (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης.

Ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Ξάνθης, που κατάγεται από την Λάρισα, διακρίθηκε στο διαγωνισμό, κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο με υψηλή βαθμολογία, χάνοντας μάλιστα το ασημένιο για πολύ λίγο, αναδεικνύοντας έτσι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο του στον διαγωνισμό μετά το περσινό της Ρουμανίας.

Το ΔΠΘ συμμετείχε στον διαγωνισμό με επταμελή αποστολή που απαρτίζονταν από πέντε φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Τσιολάκης, Νικόλαος Σουμπενιώτης, Ζαφείριος Κολιδάκης, Κωνσταντίνος Κερμανίδης) και από δύο φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (Αλίκη Δρετάκη και Ελένη Μαριολοπούλου), ενώ την προετοιμασία των φοιτητών είχε αναλάβει ο Καθηγητής Μαθηματικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Το SEEMOUS αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς Ευρωπαϊκούς Μαθηματικούς διαγωνισμούς σε επίπεδο Πανεπιστημείων, στον οποίο μάλιστα συμμετέχουν μεμονωμένα και φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου και αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότεροι εξ αυτών ειδικεύονται στο πεδίο των Μαθηματικών, κάτι που καθιστά το έργο των υπολοίπων ακόμα πιο δύσκολο και την επιτυχία του ΔΠΘ και του Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη ακόμα μεγαλύτερη.

Share it