Search

Νέα εποχή στον ΑΟΞ! Εγκρίθηκε η μεταβίβαση του 94% των μετοχών της ΠΑΕ στην Insports των Χρ. Πανόπουλου & Π. Συγγελίδη!

Μετά την αναβολή στην πρώτη συνεδρίαση και την “υπό διάσκεψη” της δεύτερης συνεδρίασης τελικά με την τρίτη ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταβίβαση του 94,38% των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη στην INSPORTS IKE.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ΕΕΑ παρέμενε ακέφαλη, αλλά πρόσφατα ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης όρισε ξανά μέλη της και αυτόματα επαναλειτουργεί. Η βασική της ιδιότητα ως Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι η εξέταση του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ και εκείνη εγκρίνει την είσοδο νέων μετόχων, τις σχετικές αυξήσεις, αλλά και τις αγοροπωλησίες που υπάρχουν.

Η μεταβίβαση είναι τυπικής διαδικασίας καθώς ο ΑΟΞ παραμένει σε χέρια Πανόπουλου, άπλα το μεγάλο μερίδιο που είναι στα χέρια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη μεταβιβάζεται απο την ΒΙΑΜΑΡ στην νεοϊδρυθείσα εταιρία Insports, ιδιοκτησίας του Χρήστου Πανόπουλου και του επι χρόνια συμπαίκτη του στην ΒΙΑΜΑΡ, Πολυχρόνη Συγγελίδη(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Πρόκειται για μία εταιρεία που ασχολείται με την εισαγωγή και εμπορία αθλητικών ειδών, διατροφής και εξοπλισμού σε όλα τα σπορ (ομαδικά ή αθλητικά), στο management συλλόγων-σωματείων, αλλά και στην αξιοποίηση ή ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 21 Μαρτίου:

1. Αίτηση των αθλητών Σπυρίδωνος Γκουγκούδη και Αλέξανδρου Βεργώνη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ.

α) ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ για τον αθλητή Σ. Γκουγκούδη

β) ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ για τον αθλητή Α. Βεργώνη

2. Αίτηση του αθλητή Ευάγγελου Κουτσόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 28-3-19

3. Ένσταση της ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ κατά της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 28-3-19

4. Κλήση σε ακρόαση ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατ΄άρθρο 78 παρ.1 του ν.2725/1999.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 28-3-19

5. Κλήση σε ακρόαση ΚΑΕ ΑΕΚ κατ΄άρθρο 78 παρ.1 του ν.2725/1999.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 28-3-19

6. Αίτηση των ΠΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ», «ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ» και «ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ»  κατά της ΠΑΕ Α.Π.Ο. ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

7. Αίτηση του δικηγόρου Γ. Παναγόπουλου περί χορήγησης στοιχείων της ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

8. Άδεια 69Α

α) ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ   

INSPORTS IKE    (94,38%)

ΧΟΡΗΓΕΙ

9. Αίτηση των αθλητών Κων/νου Γόντικα και Γεωργίου Τσιάρα περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ.      (Υπό διάσκεψη)

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ κατ΄αναλογία

10. ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1, 3 και 5 του ν.4326/2015, 41Ε και 77Α παρ.3 του ν.2725/1999 και 2 και 3 παρ.1 και 6 της υπ΄αριθμ. 229158/ 12878/ 1281/237/20.08.2015 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού.
(Υπό διάσκεψη)

Χορηγεί προθεσμία 15 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης, προς άρση της παράβασης.

11. Αίτηση των αθλητών Ευάγγελου Αναστασόπουλου, Αναστάσιου Κρητικού, Ιωάννη Βοσκόπουλου, Λάζαρου Ορφανίδη, Dusan (Ντούσαν) Stevic (Στέβιτς), Borivoje (Μποριβόγιε) Ristic (Ρίστικ), Δημητρίου Πολίτη, Κων/νου Τσαμούρη, του προπονητή Θωμά Κατσαβάκη και του τρίτου Νικόλαου Σμυρίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.    (Υπό διάσκεψη)

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ κατ΄αναλογία μόνο για τους αθλητές

Share it