Search

Photos: Εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο ο Κένταυρος με νίκη τίτλου κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης Β’

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Κένταυρος που επικράτησε  με 3-0 του Ορφέα Ξάνθης στο ντέρμπι κορυφής της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, και πέρα απο την εξασφάλιση και μαθηματικά της ανόδου στην Β’ κατηγορία είναι αγκαλιά και με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η ομάδα των Γκιουνάι Σαίτογλου και Αϊχάν Μολλά έχοντας τρομερή υποστήριξη απο τους χωριανούς και φίλους της ομάδας τους που γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου του Κενταύρου, κατάφεραν να πετύχουν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στο νεανικό σύνολο του Ορφέα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τοπ σκόρερ της Χουσμέν Χαμδή που σημείωσε χατ-τρικ φτάνοντας τα 16 την φετινή χρονιά!

Οι γηπεδούχοι μετά την 1 λεπτού διακοπή στην έναρξη του ματς, για τα χαρτάκια που πετάχτηκαν απο τους φίλους των γηπεδούχων που δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα, μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 10′ πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Καράνταη έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Χουσμέν Χαμδή που απο το σημείο του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε απειλώντας στο 15′ με φάουλ του Καράνταη αλλά και στο 20′ με σουτ του Χουσμέν που απέκρουσε ο Γεωργιάδης και κεφαλιά του Καράνταη που δεν βρήκε στόχο

Στο 26′ ο Ορφέας προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς όμως το εξαιρετικό σουτ του Μπαϊρακτάρ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο κίπερ των γηπεδούχων που έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Και αφού γλύτωσε την ισοφάριση στο 38′ ο Κένταυρος πήρε κεφάλι δύο τερμάτων με απευθείας χτύπημα φάουλ του Χουσμέν Χαμδή. Το χορταστικό πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμη μια μεγάλη φάση για τον Κένταυρο όταν το σουτ του Εμρέ Κεχαγιά σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν στην μοναδική ουσιαστική τους στο 78′ να σκοράρουν ξανά με τον Χουσμέν Χαμδή για το τελικό 3-0

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν ο Κένταυρος με 25 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο καθώς η επόμενη ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει άνοδο είναι τα Κιμμέρια που είναι 10 βαθμούς πίσω, με την Β’ ομάδα του Ορφέα ως γνωστόν να μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα αλλά όχι άνοδο. Πλέον όμως και η υπόθεση κούπα είναι στα χέρια του Κένταυρου που με αυτή τη νίκη ξέφυγαν στο +3 και έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία θέλουν μία νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς με Εθνικό στα Κιμμέρια και Δροσερό στον Κένταυρο.

Απο την άλλη το νεανικό σύνολο του Μάκη Μπογιατζίδη που αγωνίστηκε με τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς οι Αραμπατζής, Καλλίδης, Βουλγαρίδης και Αμανατίδης ακολούθησαν την Ανδρική ομάδα στις Σέρρες, έμεινε στους 22 βαθμούς και έχοντας ένα παιχνίδι να μένει(έχει νίκη άνευ αγώνα με Βιστωνίδα)με την Κοτύλη εντός την τελευταία αγωνιστική θα κυνηγήσει το φινάλε με νίκη σε μια χρονιά με πλούσιες εμπειρίες για τους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές των “κιτρινόμαυρων”

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Άρης Πασιάς με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Δημήτρη Ξυνό.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Μολλά Χουσείν Δ., Κεχαγιά Ε., Μολλά Χουσείν Σ., Οσμάν Κεχαγιά Τ., Οσμάν Κεχαγιά Ε., Κισσά, Κεχαγιά Εμρ., Χατζήογλου(52′ Κεχαγιά Σ.), Καράνταη(62′ Μπελούκ), Χουσμέν Χαμδή(85′ Οσμαντσά), Οσμάν Κεχγιά Μ.(90′ Γκιρετλή)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Σακαλή(60′ Γκίντα Δ.), Καραγκιόζης Γ.(84′ Γκούρτζης), Δελής, Χασανκήλ, Χατζηιωάννου, Σεφέρ(87′ Γκότζα Αχμ.), Βρίγκος, Μολά Αμέτ(75′ Καπζά Ε.), Μπαϊρακτάρ, Τανούζι

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share it