Search

Προβληματίζει η επιθετική δυστοκία της Ξάνθης!

Ο ΑΟΞ έμεινε στο λευκό 0-0 στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής το πρωταθλήματος, κι αυτό προκάλεσε μέγα εκνευρισμό στην ομάδα.

Αφενός, διότι δεν μπορεί να βρει δίχτυα, κι αφετέρου, διότι δεν μπορεί να μαζέψει τρίποντα, που θα βοηθήσουν την ομάδα να ξεφύγει προς τα πάνω στο βαθμολογικό πίνακα.

Αυτή ήταν η 7η λευκή ισοπαλία του ΑΟΞ στο τρέχον πρωτάθλημα. Έτσι, ισοφάρισε το ρεκόρ των σεζόν 2008-09 και 2012-13, που είχε επίσης 7 λευκές ισοπαλίες. Το ρεκόρ της Ξάνθης όλων των περιόδων στην Α’ Εθνική είναι οι 8 λευκές ισοπαλίες, τη σεζόν 2006-07.

Επιπλέον, ο ΑΟΞ συμπλήρωσε 350 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, αφού έχει να σκοράρει από το 21ο λεπτό του αγώνα του στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Η Ξάνθη έχει πετύχει στις τελευταίες 8 αγωνιστικές μόλις ένα γκολ, αυτό στη Λάρισα, ενώ εντός έδρας έχει να σημειώσει τέρμα από τα δυο γκολ εναντίον του Ατρόμητου στις 20 Ιανουαρίου (17η αγωνιστική). Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Η ομάδα της Ξάνθης έφτασε απέναντι στον Αστέρα συνολικά στις 13 τελικές προσπάθειες, διπλάσιες από το μέσο της όρο ανά παιχνίδι, χωρίς να καταφέρει, όμως, να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα

Share it