Search

Photos: Ένα “καταστροφικό” δίλεπτο έφερε την εντός έδρας ήττα των Νέων της Ξάνθης απο τον Αστέρα Τρίπολης!

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Παναγιώτη Τζίμα ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλευόμενος το καταστροφικό δίλεπτο της Ξάνθης, με αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα-αποβολή και στο καπάκι γκολ για το 1-2, κατάφερε να φύγει νικητής απο το Αθλητικό Κέντρο των Πηγαδίων επικρατώντας με 1-3 στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της K19 της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ελαφρώς καλύτερα στο ματς και στο 11′ πήραν κεφάλι στο σκορ όταν μετά απο ωραίο σλάλομ ο Τζίμας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Μετά το πρώτο νωθρό τέταρτο η Ξάνθη άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που βρήκε στο 40′ όταν ο Τσιπούρας ανετράπη εντός περιοχής με τον Δραμινό ρέφερι που ήταν κοντά στην φάση να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης με τον Κώστα Δουλγέρη να ευστοχεί για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το ματς ήταν μοιρασμένο, με την Ξάνθη να έχει ελαφρά υπεροχή, όμως στο δίλεπτο 69-71 άλλαξε όλη η ροή του αγώνα. Στο 69′ μετά απο έξοδο και άσχημη πτώση ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Δημήτρης Γκάρας αποχώρησε τραυματίας με τον Καρά Ισμαήλ Τσατάι να μπαίνει στην θέση του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νίκος Τριανταφύλλου ανέτρεψε τον Αλμπάνη εκτός περιοχής με τον Χορόζογλου να δείχνει φάουλ και κίτρινη στον αμυντικό της Ξάνθης, που ήταν δεύτερη με την Ξάνθη να μένει με παίκτη λιγότερο. Μάλιστα στην εκτέλεση ο Τζίμας πήρε την πάσα του Αλή Μπαμπα και με σουτ έκανε το 1-2.  Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 80′ ο Αλή Μπαμπά με την ομάδα του Αστέρα μάλιστα μετά το δεύτερο της γκολ να έχει και δύο δοκάρια ενώ είχε ένα δοκάρι και στο πρώτο μέρος

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ξάνθης στο 2019  και 8η στην φετινή σαιζόν με τους ξανθιώτες να διατηρούνται στην πέμπτη θέση με 40 βαθμούς. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς τους Πέτρο Ραβικάλη και Μανώλη Παστιάδη της ΕΠΣ Δράμας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Γκάρας(68′ Καρά Ισμαήλ), Τριανταφύλλου, Λεωντσάκος, Τενεκές, Γιανναράκης, Τσάπαρης, Γκατζόγιας, Φροσύνης(46′ Τσιλιγγίρης), Δουλγέρης(82′ Μαρκοσιάν), Σουλεϊμάν, Τσιπούρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μανουσιάδης, Διαμαντόπουλος, Κάρδαρης, Παπαδόπουλος, Αλάγκμπε, Τανουσάι(90+ Αντεμάι), Αλμπάνης, Γλέζος, Αλή Μπαμπά(87′ Καλογεράκης), Τζίμας, Καννελόπουλος(60′ Κουμαντέι)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it