Search

Με όπλο την παράδοση για την επιστροφή στις νίκες η Ξάνθη κόντρα στον…πελάτη Αστέρα!

Αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες μετά απο 7 αγωνιστικές είναι η Ξάνθη που στις 16:00 υποδέχεται στο Xanthi FC Arena τον καλύτερο… πελάτη της απο την μέρα που ανέβηκε στην Super League, Αστέρα Τρίπολης

Για τον Αστέρα Τρίπολης η Ξάνθη μοιάζει είναι… μια από τις μεγάλες ομάδες! Και αυτό γιατί την έχει νικήσει τρεις φορές μόνο, όσες έχει νικήσει επίσης Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Ο Αστέρας έχει 11 νίκες με ΠΑΟΚ και επτά με ΑΕΚ, αλλά μόνο τρεις με την Ξάνθη!

Οι δύο τελευταίες φορές ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη. Από τότε σε οκτώ αγώνες έχουμε έξι ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης. Μην νομίζετε ότι και η Ξάνθη νικά εύκολα. Στα τελευταία 11 έχει αυτές τις δύο νίκες. Μια από αυτές ήταν στον πρώτο γύρο στην Τρίπολη. Στην Ξάνθη τα τρία από τα τέσσερα τελευταία έχουν τελειώσει 0-0, αγαπημένο και φέτος αποτέλεσμα της Ξάνθης.

Η συνάντηση των δύο ομάδων τις βρίσκει να απέχουν τρεις βαθμούς και να βρίσκονται πλέον στην ολοκλήρωση μιας προσπάθειας. Η Ξάνθη πια απέχει εννέα βαθμούς και τέσσερις θέσεις από την προνομιούχο πέμπτη. Ο βαθμός που πήρε στα Γιάννινα παράλληλα με την πορεία του Άρη την απομάκρυνε περισσότερο.

Η Θρακιώτικη ομάδα δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια, αλλά με πέντε ισοπαλίες έφτασε τις 10, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Παράλληλα ή Ξάνθη είναι η ομάδα, που η έδρα παίζει μικρό ρόλο. Από τα 23 παιχνίδια της μόνο επτά τα έχει κερδίσει η γηπεδούχος. Έχει κερδίσει τέσσερα μέσα και έχει χάσει τρία έξω. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει βγάλει λιγότερους από 10 “άσους” στα παιχνίδια της.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε άλμα σωτηρίας με τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ήταν η πρώτη του νίκη εντός έδρας μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Και μόλις η δεύτερη νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει δύο νίκες σε 11 παιχνίδια και σίγουρα άλλη μία θα τον ανακουφίσει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά.

Αν η Ξάνθη νικήσει θα φτάσει τις 250 νίκες στην Α’ Εθνική/Super League Σουρωτή, ενώ αν παίξει ο Ματίας Ιγκλέσιας με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει ο τέταρτος ποδοσφαιριστής του, που θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην κατηγορία.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 7

Ισοπαλίες: 13

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 4

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 19.30

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1

(71′ σουτ Γέντριτσεκ)

 

Share it