Search

Δεν είχε “άστρο” η Ξάνθη που ήταν καλύτερη όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης!

Η επιθετική δυστοκία της Ξάνθης συνεχίστηκε για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς παρότι ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα της χαρίσει τη νίκη και έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα. Χωρίς νίκη για 8ο συνεχόμενο ματς η Ξάνθη που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες αλλά δεν είχε ουσία.

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη ήταν απο τα πρώτα κιόλας λεπτά η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα με τους Θρακιώτες να έχουν την κατοχή της μπάλας ενώ συχνά πυκνά είτε με σέντρες είτε με μακρινά σουτ έψαχναν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Στο 27′ ο Γέντρισεκ έφτασε κοντά στο να το καταφέρει όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 42′ οι ξανθιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ όμως το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Μπαξεβανίδη δεν βρήκε εστία, με της δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-0.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο η Ξάνθη ήταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο που έβγαζε διάθεση να παίξει επιθετικά, με τους Αρκάδες να παίζουν μόνο άμυνα. Μάλιστα στο 57′ η ομάδα της Ξάνθης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όμως το δυνατό σουτ του Κοβάσεβιτς, στην πρώτη του επαφή, απέκρουσε δύσκολα ο Παπαδόπουλος ενώ στην συνέχεια της φάσης η αδύναμη κεφαλιά του Μπρίτο δεν δημιούργησε προβλήματα στον πορτιέρο του Αστέρα.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να βρίσκει τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα, ενώ στο 80′ η ομάδα της Θράκης απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπελόκ. Ο Αστέρας παίζοντας στην κόντρα κατάφερε παρότι με παίκτη λιγότερο να απειλήσει πρώτη φορά στο 89′ με το σουτ του Μανιά να διώχνει με τα πόδια ο Ζίβκοβιτς. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη έβαλε τον Αστέρα μέσα στο…τέρμα του όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα σπάσει την γκίνια των Θρακιωτών που δεν βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα και έτσι έμειναν στο 0-0 με τους Αρκάδες.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος(81′ Ντε Αμορίμ), Σαρπόνγκ(46′ Μπρίτο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά(57′ Κοβάσεβιτς), Γέντρισεκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Μπελόκ, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Φερνάντεζ(79′ Τασουλής), Καλτσάς(86′ Χριστόπουλος), Μανιάς, Αραβίδης(56′ Ρόλε)

Share it