Search

Ανατρεπτικές προκρίσεις με χρήση…VAR για Μάντσεστερ και Πόρτο που έβγαλαν εκτός Champions League Παρί και Ρόμα!

Με δύο ακόμη μεγάλες εκπλήξεις έπεσε η αυλαία του διημέρου οπού είχαμε τις πρώτες ρεβάνς με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, οπού μάλιστα και στα δύο ματς η πρόκριση κρίθηκε απο πέναλτι που δόθηκε μετά απο χρήση του VAR .

 Οι Άγγλοι πήγαν στο Παρίσι με το εις βάρος τους 2-0 στο “Όλντ Τράφορντ” και κατάφεραν να το ανατρέψουν με 3-1 και να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League! Ήρωες των “Κόκκινων Διαβόλων” ο Λουκάκου με τα δύο γκολ και ο 21χρονος Ράσφορντ που στο 90+3′, κατόπιν υποδείξεις του VAR, δεν φοβήθηκε να σταθεί απέναντι στον εμβληματικό Τζίτζι Μπουφόν και να ευστοχήσει στο πέναλτι που σήμανε ανατροπή και επικύρωση του εισιτηρίου για την επόμενη φάση.

Το πράγμα… μύριζε από την αρχή με τους φιλοξενούμενους ν’ ανοίγουν το σκορ στο 2′ με τον Λουκάκου. Η πιεστική Παρί ισοφάρισε στο 12′ με τον κορυφαίο της παίκτη, Μπερνάτ και συνέχισε να γυρίζει non-stop τη μπάλα γύρω από την εστία του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ από την άλλη, υπέμενε το πρέσινγκ, ενώ παράλληλα ήταν σαν να… υπνωτίζει την αντίπαλο της. Και στο 30′ ήρθε η δεύτερη “τιμωρία”, ξανά, από τον Ρομέλου Λουκάκου. Το σκορ στο 2-1 και η Γιουνάιτεντ ήθελε ένα γκολ για την πρόκριση. Δεν το κυνήγησε, συνέχισε στην υπομονή και άφηνε τον Εμπαπέ με την παρέα του να παίζουν “πασούλες” έξω από την περιοχή. Η αρετή της υπομονής δικαίωσε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και η ομάδα του προκρίθηκε με το δικό του στιλ, όπως έκανε εκείνος όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με γκολ στις καθυστερήσεις που γράφουν ιστορία! Ο Νταλότ, εκ των καλύτερων στο παιχνίδι, σούταρε με δύναμη στο 90′ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιμπέμπε. Ο Σκόμινα συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ράσφορντ στο 90+3′ να υπογράφει μία ακόμη ευρωπαϊκή αποτυχία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητεςΣπουδαία αναμέτρηση διεξήχθη όμως και στην Πορτογαλία. Η Πόρτο νίκησε 3-1 τη Ρόμα στο Ντραγκάο, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα, και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (2-1 η κανονική διάρκεια) και στο 117′ ο Τέλες με πέναλτι, που υποδείχθηκε μετά απο χρήση του VAR, σημείωσε το τρίτο γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο Μανωλάς έχασε τη μπάλα από τον Μαρεγκά, o Κορόνα έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε στον Μαρεγκά, αυτός πλάσαρε στον Σοάρες, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0). Η Ρόμα δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και οι γηπεδούχοι είχαν υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας. Ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Μιλιτάο στον Περότι, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ των “τζαλορόσι” και να έρθει η ισοφάριση, δίχως προηγουμένως οι Ιταλοί να φτάσουν σε άξια αναφοράς τελική. Ο Ντε Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έγραψε το 1-1. Λίγο μετά, βέβαια, ο αρχηγός της Ρόμα τραυματίστηκε και στο 45’+4′ στη θέση του πέρασε ο Πελεγκρίνι.

Το ίδιο δυναμικά μπήκαν οι Πορτογάλοι και στο δεύτερο μισό. Στο 49′ ο Σοάρες και ο Μαρεγκά στο 51′ έφτασαν κοντά στο 2-1, το οποίο τελικά ήρθε στο 52′. Από σέντρα του Κορόνα από δεξιά, ο Μαρεγκά που ήταν αφύλαχτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Δίκαια μπροστά στο σκορ η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, σε ένα διάστημα που οι Ρωμαίοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και έπαιζαν διαρκώς άμυνα. Με την έναρξη της παράτασης η Πόρτο έχασε νέα ευκαιρία να σκοράρει, όταν από σέντρα του Μιλιτάο στο 94′, ο Μαρεγκά από θέση βολής έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πάνω κάτω η μπάλα στο πρώτο μέρος της παράτασης. Οι Ιταλοί έχασαν δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να σκοράρουν, και τις δύο με τον Τζέκο. Στο 111′ το σουτ του Βόσνιου πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 112′ το σκαφτό του πλασέ “έβγαλε” ο Πέπε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.  Στο 114′ ο ο Φλορέντσι τράβηξε από τη φανέλα τον Φερνάντο, ο Τσακίρ έκανε χρήση του VAR και καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Δράκων. Ο Άλεξ Τέλες στο 117′ επέδειξε ψυχραιμία, νίκησε τον Όλσεν και έκανε το 3-1, που χάρισε στους γηπεδούχους τη μεγάλη πρόκριση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα αλλά και τα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η φάση των “16”:

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ  1-4(3-5)

Ντόρτμουντ – Τότεναμ  0-1(0-4)

Παρί Σ.Ζ. – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  1-3(3-3)

Πόρτο – Ρόμα   3-1(4-3)

Τρίτη 12/3

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης  (0-2)

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε  (3-2)

Τετάρτη 13/3

Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ  (0-0)

Μπαρτσελόνα – Λιόν  (0-0)

Share it