Search

Με ήρωα τον τερματοφύλακα Παππά στα πέναλτι, πρόκριση για τους Νέους του Έβρου επί της Ηπείρου! (photos)

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, στην ηλιόλουστη Αλεξανδρούπολη, η τύχη του οποίου κρίθηκε στα πέναλτι, η Μεικτή Νέων της ΕΠΣ Έβρου πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στην φάση των «16» του πανελληνίου πρωταθλήματος κόντρα στην αντίστοιχη της Ηπείρου.

Έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και εκεί αυτή του Έβρου επικράτησε 3-2 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Δημήτρη Παππά που απέκρουσε δύο «χτυπήματα».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Εβρίτες δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ήταν μακριά απ’ τον καλό τους εαυτό και απείλησαν ελάχιστα τον αντίπαλο τους ακόμα και όταν εκείνος έμεινε με 10 παίκτες. Η Ήπειρος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα έχοντας μόλις μία τελική πλην της γκολ στο ματς.

Στο 20′ ένα σουτ από πλευράς Έβρου πέρασε ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρίνος Μαυροκέφαλος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια σούταρε επίσης εκτός εστίας. Στο δεύτερο λεπτό του β’ μέρους μετά από εκτέλεση κόρνερ της Ηπείρου ο Παππάς απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 65′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν ο Ζώνιος είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω, απόφαση πάντως που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυστηρή.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Πήλιο να φεύγει τετ α τετ μετά από πάσα του Βήχα και να νικάει τον γκολκίπερ του Έβρου για το 0-1. Οι παίκτες των Αραμπατζή και Λαμπίδη όμως δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Έψαξαν την ισοφάριση και έφτασαν σε αυτή ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 80′ (θυμίζουμε ότι οι μεικτές Νέων αγωνίζονται 40 λεπτά σε κάθε ημίχρονο). Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τάσος Μαυροκέφαλος με προβολή θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μετά το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Πρώτη εκτέλεσε η Ήπειρος, με τον Γκουγιάννο να ευστοχεί. Δίχτυα βρήκε και ο Χατζόπουλος αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Έβρο. Ακολούθησε ο Ντίνος που έβαλε και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Αλεξιάδης ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Επόμενος στην άσπρη βούλα για την Ήπειρο πήγε ο Ζιώγας αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παππά και ο Μωραΐτης έκανε το 3-2 για τον Έβρο. Από το σημείο αυτό και μετά μίλησαν τα αντανακλαστικά του πορτιέρο του Έβρου ο οποίος απέκρουσε αρχικά το πέναλτι του Άγγα, ενώ και όταν ο γκολκίπερ της Ηπείρου Καραμάνης έπιασε το «χτύπημα» του Παπαναστασίου δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του, ο Παππάς είπε «όχι» σε αυτό του Απρίλη δίνοντας την πρόκριση στον Έβρο. Το τι ακολούθησε στη συνέχεια μπορείτε να το φανταστείτε, αλλά και να το δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Συνθέσεις: 

ΕΠΣ Έβρου (Αραμπατζής – Λαμπίδης): Παππάς, Ανδριτσούδης, Παπαναστασίου (72′ Μωραΐτης), Πατσιώρας, Θέμελης, Μαυροκέφαλος Α., Παπαδάκης, Χατζόπουλος, Μαυροκέφαλος Μ., Δαρέλας (72′ Σπυρολλάρης), Αλεξιάδης.

ΕΠΣ Ηπείρου (Ράπτης): Καραμάνης, Ζήκος, Ντίνος, Ζώνιος, Άγγας, Βουκουβάλας, Πήλιος, Καφενζής (67′ Απρίλης), Λόκας, Γκουγιάννος, Βήχας (80′ Ζιώγας).

Δείτε φωτογραφίες:

 

Share it