Search

Αλεξανδρούπολη & Ξάνθη ένωσαν τις δυνάμεις τους στους αγώνες Ρομποτικής First Lego League!

Η ομάδα Ρομποτικής «Insighters» από την Αλεξανδρούπολη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «S.T.E.A.M Yourselfwith FIRST LEGO LEAGUE» και σε συνεργασία με το XanthiTech Lab διακρίθηκε στους προκριματικούς αγώνες First Lego League (Fll), κερδίζοντας το «εισιτήριο της για τους τελικούς αγώνες στην Θεσσαλονίκη. Οι προκριματικοί πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη, 24 Φεβρουαρίου 2019, με την συμμετοχή 24 ομάδων από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ..

Το “Fll” διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και είναι ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά. Το θέμα του διαγωνισμού για το 2019 είναι η καινοτομία στο διάστημα και οι «μικροί ερευνητές» προσπαθούν να αναγνωρίσουν και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις. Το θέμα του διαγωνισμού για το 2019 υπό τον τίτλο «Into Orbit», αφορά την καινοτομία στο διάστημα.

Οι Insighters παρουσίασαν ένα project για την ψυχολογία των αστροναυτών με το οποίο διακρίθηκαν στους 9 φιναλίστ, ανάμεσα σε 24 ομάδες. Για τις ανάγκες της προετοιμασίας η ομάδα ήρθε σε επαφή με εμπειρογνώμονες από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Επιπρόσθετα επισκέφθηκε την ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του διαστήματος, όπου στελέχη της ενημέρωσαν τα παιδιά για τις προκλήσεις στην τεχνολογία στον διαστημικό κλάδο, με σκοπό να ενσωματώσουν την πληροφορία στο ερευνητικό τους έργο. Στο επόμενο διάστημα εν όψει της προετοιμασίας για τον τελικό διαγωνισμό του FLL στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα θα επισκεφθεί της «Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής», καθώς το project της ομάδας αφορά την Ψυχολογία των αστροναυτών. Σκοπός της συνάντησης είναι η ομάδα να μοιραστεί τους προβληματισμούς της και να συζητήσει τα ευρήματα της με επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας.

Ο coach της ομάδας Σταυρος Παπαχρυσαφάκης δήλωσε «Η συμμετοχή ήταν κάτι περισσότερο από την διάκριση για τα παιδιά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γίνουν ερευνητές για όλο το διάστημα της προετοιμασίας ακολουθώντας μια δομημένη μεθοδολογία του S.T.E.A.M.. Ήρθαν σε επαφή με τεχνολογίες του διαστήματος και εμπειρογνώμονες, μελετήσαν δεδομένα για την ψυχολογία των αστροναυτών και εργασθήκαν ομαδικά για να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα, σχεδιάζοντας το δικό τους ρομποτικό σύστημα» και συμπλήρωσε «Η όλη διαδικασία θέτει τις βάσεις ώστε τα παιδιά να χτίσουν στην πράξη τις δεξιότητες του 21ου αιώνα».

Συνολικά η ομάδα διαγωνίστηκε σε τέσσερις τομείς:

core values (θεμελιώδης αξίες)
project (έρευνα που διεξήγαγαν τα παιδιά)
robot design (σχεδιασμό & προγραμματισμό του ρομπότ της ομάδας)
robot game (εκτέλεση αποστολών του ρομπότ σε εικονικό περιβάλλον διαστήματος).
Με τη συγκέντρωση της βαθμολογίας από όλα τα παραπάνω η ομάδα προκρίθηκε και θα συμμετέχει στον τελικό διαγωνισμό Fll στη Θεσσαλονίκη που θα διεξαχθεί στις 16 & 17 Μαρτίου 2019, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ, όπου θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε 58 ομάδες.

Η ομάδα Insighters προπονήθηκε από το «Insight-Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Ρομποτικής» στην Αλεξανδρούπολη, και αποτελείται από επτά σπουδαστές και δυο προπονητές. Αναλυτικά τα μέλη της ομάδας που διακρίθηκε με αλφαβητική σειρά:

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

1.Ζαργαριάν Κάρεν
2.Ζλατινούδης Κωνσταντίνος
3.Καρζής Εφραίμ
4.Παππούς Μαρίνος
5.Σαρηπαναγιωτίδης Πέτρος
6.Τσαχαλίδου Ουρανία
7.Τσαχαλίδης Χρήστος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (COACHES)
1.Παπαχρυσαφάκης Σταύρος
2.Σκερλετοπούλου Α. Ελένη
OΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

1.Μακρή Άννα (Project & Core Values)

2.Καραμπατζιάκης Αντώνης (προγραμματισμός & κατασκευή ρομπότ)

Το Κέντρο Insight θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας για την υποστήριξη, φιλοξενία και την μοναδική ενημέρωση της ομάδας.

Share it