Search

Photos: Ματσάρα με 7 γκολ στο Σχολικό Λυκείων Ξάνθης και κούπα για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης!

Οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας, μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης με σαφώς αλλαγμένο ρόστερ, αναδείχτηκαν και φέτος πρωταθλητές Ξάνθης επικρατώντας με 5-2 σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην μαχητική ομάδα του του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες καθώς αναμετρώνταν τα δύο σχολεία που έφεραν Πανελλήνιους τίτλους στην Ξάνθη, ενώ αμφότερες είχαν σημαντικές απουσίες. Στο γεμάτο απο συμμαθητές τους ΔΑΚ και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για την πρόκριση, με το 2ο ΓΕΛ να αποτελείται κατά τα 9/11 απο παιδιά των τμημάτων Υποδομής του ΑΟΞ(ο Καλλίδης παίζει στην Μάνδρα και ο Τουρατζίδης παίζει στην Βιστωνίδα) εν αντιθέσει με το ΕΠΑΛ που κατά 9/11 αποτελούταν απο παιδιά που αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα Ξάνθης και μόνο οι Μπαζοίδης και Ζιπίδης στα Κ17 της Ξάνθης.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους κατόχους του τίτλου που μόλις στο 2′ μετά απο εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα με σουτ του Φίλιππου Δημητριάδη πήραν κεφάλι στο σκορ, ενώ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έκαναν δύο τα τέρματα τους με σκόρερ τον Δημήτρη Τσιπούρα.

Η αντίδραση του ΕΠΑΛ ήταν εντυπωσιακή, μειώνοντας στο 23′ με τον Παύλο Κριεζή, ενώ στο 26′ ο Δημήτρης Μπαζοίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Που όμως δεν ήταν το σκορ του πρώτου 35λεπτου καθώς, στο 31′ ο Φιλοίμων Φροσύνης έκανε ψιλοκρεμαστά την εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής ξεγελώντας τον Ουστά και κάνοντας το 3-2 υπέρ του 2ου ΓΕΛ που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το ματς είχε πάθος, με αμφότερες της ομάδες να μάχονται για τη νίκη, με τους μαθητές του Ηλία Καραλίδη να καταφέρνουν να σκοράρουν ακόμη δύο φορές κατακτώντας για ακόμη μια χρονιά τον τίτλο στην Ξάνθη. Το 4-2 έκανε ο Δημήτρης Τσιπούρας στο 60′ ενώ το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Άγγελος Τουρατζίδης στο 66′.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Ταρινίδης με βοηθούς τους Τριαντάφυλλο Μολώνη και Αθανάσιο Πέτσιο.

2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης(Καγκασίδου): Ουστά, Κριεζής, Θώμογλου, Ζώτος, Παπαδόπουλος, Δημητριάδης Χ., Γρυλάς, Μουστάκης(45′ Τοπούζογλου), Μουμίν Ντ., Ζιπίδης, Μπαζοίδης

2ο ΓΕΛ Ξάνθης(Καραλίδης): Κοτσάκης, Φροσύνης, Τουρατζίδης, Μολώνης, Δημητριάδης Φ., Κοντογιαννίδης, Καλλίδης, Ισαακίδης, Τσιπούρας, Τσιτσεκίδης, Κοτόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it