Search

Ματς-κλειδί για την συνέχεια του πρωταθλήματος για την Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα!

Το πιο… αμφίρροπο ζευγάρι στην ιστορία της Super League Σουρωτή, συνθέτουν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη. Και αυτό γιατί τα περισσότερα ματς στην ιστορία τους έχουν τελειώσει ισόπαλα. Συγκεκριμένα τα 12 από τα 23. Ειδικά στην έδρα του ΠΑΣ η ισοπαλία είναι… μόνιμη!

Στα 11 παιχνίδια έχουμε οκτώ ισοπαλίες. Μάλιστα ισόπαλα είναι και τα τέσσερα τελευταία.

Ο ΠΑΣ νίκησε για δεύτερη και τελευταία φορά τον Σεπτέμβρη του 2013, ενώ η Ξάνθη έχει νικήσει μόνο μια φορά, τον Νοέμβρη του 2011. Ανεξάρτητα έδρας η Ξάνθη είναι αήττητη στα πέντε τελευταία μεταξύ τους. Από το 2012 ως το 2016 ο ΠΑΣ έκανε και τις έξι νίκες που έχει με την Ξάνθη, ανάμεσα σε αυτές και τα τέσσερα “διπλά”.

Μια ισοπαλία δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, ειδικά για τους γηπεδούχους. Με δύο διαδοχικές ήττες ο ΠΑΣ βλέπει τον Λεβαδειακό να τον πλησιάζει στον ένα βαθμό και τον ΟΦΗ να είναι ακόμα σε απόσταση βολής. Δεν έχει ισοπαλία στα 10 τελευταία, μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ την 1η Δεκέμβρη, έχοντας τρεις νίκες και επτά ήττες. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΠΑΣ δεν τα πάει καθόλου καλά με τις ομάδες της περιφέρειας. Από τις έξι νίκες του έχει δύο με τον Απόλλωνα, μια με Άρη, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο και μια με τον Λεβαδειακό, μοναδική με ομάδα της περιφέρειας!

Η Ξάνθη προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον Λεβαδειακό, που “έβαλε φωτιά” στην ουρά, αλλά απομάκρυνε την Θρακιώτικη ομάδα από την πέμπτη θέση. Επτά βαθμούς από τον Άρη και με άλλες τρεις ομάδες ανάμεσά του, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την Ξάνθη. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, με τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Εκτός έδρας προέρχεται από τέσσερις ισοπαλίες, μετά την ήττα στη Ριζούπολη. Ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία της σε σερί ισοπαλιών εκτός έδρας και να κάνει ισοπαλία στα Γιάννινα θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ, αφού δεν είχε πέντε σερί ισοπαλίες εκτός έδρας. Έχει να κάνει “διπλό” από τις 5 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ: 6

Ισοπαλίες: 12

Νίκες Ξάνθης: 5

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ

Νίκες ΠΑΣ: 2

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Ξάνθης: 1

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Ξάνθη – Γιάννινα 2-1

(64′ κεφαλιά Μπρίτο, 77′ σουτ Γέντρισεκ – 21′ κεφαλιά Μυστακίδης. Αποβλήθηκαν ο Ντουρίτσκοβιτς στο 88′ και ο Μιχαήλ στον 89′ με 2η κίτρινη. Ο Βελλίδης απέκρουσε πέναλτι του Γέντρισεκ)

Share it