Search

Ο Φώτης; Ιωαννίδης ο 10ος Θρακιώτης που “πληγώνει” την Ξάνθη! Η εντυπωσιακή παράδοση της οικογένειας Ιωαννίδη με ΑΟΞ!!!

Είναι απο τα πιο”hot” ονόματα αυτή την στιγμή στην αγορά, πόσοι όμως γνωρίζεται πως ο 19χρονος διεθνής με τις μικρές Εθνικές φορ του Λεβαδειακού, Φώτης Ιωαννίδης έχει καταγωγή απο την Θράκη, και πιο συγκεκριμένα το Θρυλόριο Κομοτηνής!

Ο Φώτης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2000 στην Αθήνα, και κόντρα στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά απ’ αυτό που είχε πετύχει κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ έχει σκοράρει και στο Κύπελλο απέναντι πάλι σε ομάδα της Ξάνθης, τον Άρη Αβάτου. Ο Φώτης είναι γιος του σπουδαίου βετεράνου ποδοσφαιριστή, με καταγωγή απο το Θρυλόριο, Βασίλη Ιωαννίδη με μεγάλη καριέρα σε Πανθρακικό,Απόλλων Καλαμαριάς, Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Προοδευτική.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως όπως ο Φώτης έτσι και ο πατέρας του έχει σκοράρει κατά της Ξάνθης, στις 20 Μαρτίου του 1998 όταν με την φανέλα του Πανιωνίου είχε ανοίξει το σκορ με την Ξάνθη να ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Πατσατζόγλου. Με τον Βασίλη Ιωαννίδη να έχει τεθεί συνολικά 15 φορές αντίπαλος της μεγάλης ομάδας της Θράκης τόσο με την φανέλα του Ολυμπιακού όσο και των Πανιωνίου και Προοδευτική.

Οι δυο τους βρίσκονται σε μια σχετικά μικρή λίστα ποδοσφαιριστών με καταγωγή απο την Θράκη που έχουν σκοράρει απέναντι στον διαχρονικά κορυφαίο εκπρόσωπο του Θρακιώτικου ποδοσφαίρου στα Ελληνικά γήπεδα.  Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αυτούς που το έχουν κάνει σε παιχνίδια της Α’ Εθνικής κατηγορίας και μετέπειτα Super League.

Στην λίστα υπάρχουν τρεις με καταγωγή απο τον Έβρο, τρεις απο την Ροδόπη και τέσσερις απο την Ξάνθη! Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως απο τους 10 της λίστας την φανέλα με τον Δημόκριτο έχουν φορέσει 4(Μαλαδένης, Μαυρομάτης, Τοροσίδης, Μάνταλος) ενώ ο Μπαργκάν έχει αγωνιστεί στα τμήματα Υποδομής του συλλόγου

Οι Εβρίτες που έχουν σκοράρει κατά της Ξάνθης είναι ο Χρήστος Χιονάς που σε 9 ματς απέναντι στον ΑΟΞ με την φανέλα Δόξα Δράμας και ΠΑΟΚ έχει σκοραράρει 3 τέρματα(2 με την Δόξα και 1 με τον ΠΑΟΚ),  και ο Δημήτρης Ναλιτζής που σε 13 ματς κόντρα στην Ξάνθη έχει σκοράρει 1 φορά με την φανέλα του Πανιωνίου. Ο Θρακιώτης με την μεγαλύτερη παράδοση κόντρα στην Ξάνθη είναι αδιαμφισβήτητα ο Ντέμης Νικολαίδης, ο Εβρίτης φορ έχει αγωνιστεί 18 φορές κόντρα στον ΑΟΞ έχοντα σκοράρει συνολικά 11 τέρματα!(5 με την φανέλα του Απόλλων Σμύρνης και 6 με αυτήν της ΑΕΚ).

Όσον αφορά τους Ροδοπίτες αυτοί είναι οι Φώτης Ιωαννίδης, που στο δεύτερο του ματς απέναντι στην Ξάνθη σκόραρε την περασμένη Κυριακή το πρώτο του γκολ, και ο Βασίλης Ιωαννίδης που σας αναφέραμε και παραπάνω. Ο τρίτος της λίστας είναι ένα παιδί γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών του ΑΟΞ, με τον Πέτρο Μάνταλο μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ να έχει έρθει α αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε 5 φορές  σκοράροντας μία, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2016 στη νίκη με 4-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Όμως στην λίστα περιλαμβάνονται και τέσσερις Ξανθιώτες που έχουν σκοράρει κόντρα στην ομάδα της πόλης τους. Ο Χρήστος Μαλαδένης είναι αυτός που έχει πετύχει τα περισσότερα έχοντας σε σύνολο 19 αγώνων πετύχει 7 γκολ κόντρα στην πρώτη του ομάδα, 6 με την φανέλα της ΑΕΚ και 1 με τον ΠΑΟΚ. Το 1994 ο Νίκος Μαυρομάτης που ανδρώθηκε στον ΑΟΞ, αγωνιζόταν με την φανέλα του Αθηναϊκού σκοράροντας απέναντι στον ΑΟΞ το πρώτο του γκολ στα συνολικά 5 ματς που έδωσε κόντρα στην “Βασίλισσα της Θράκης”. Ένα γκολ απέναντι στην αγαπημένη του Ξάνθη έχει σημειώσει και ο Βασίλης Τοροσίδης, που στις 16 Οκτωβρίου του 2010 είχε σκοράρει στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ξάνθη με 3-0, ο “Τορο’ έχει τεθεί συνολικά 13 φορές απέναντι στον ΑΟΞ.  Τέλος στις 26 Μαρτίου του 2014 ο Κενάν Μπαργκάν σκόραρε με την φανέλα της Βέροιας στη νίκη της ομάδας της Ημαθίας με 3-2 επί του ΑΟΞ, με τον Κιμμεριώτη επιθετικό να έχει αγωνιστεί 11 φορές εναντίων της Ξάνθης με Βέροια, Πανιώνιο και Λάρισα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως όποτε σκοράρει Θρακιώτης απέναντι στον ΑΟΞ η ομάδα του δεν χάνει! Χαρακτηριστικά στα 30 ματς που έχουν σκοράρει Θρακιώτες, οι ομάδες τους μετρούν 27 νίκες και 3 ισοπαλίες

Share it