Search

Ο Κώστας Μπανιώτης για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ευρωπαϊκού! Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελληνική αποστολή

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ύψους προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Κομοτηναίος πρωταθλητής, Κώστας Μπανιώτης με άλμα στα 2,25

Μπορεί  το ύψος των ανδρών να έγινε σε δύο γκρουπ, ωστόσο τα προβλήματα που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες ήταν αρκετά. Ο περιορισμένος αγωνιστικός χώρος, αλλά και οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα εξαιτίας των εκκινήσεων των 400 μ. ταλαιπώρησαν αρκετά τους αθλητές

Παρόλα αυτά, ο Κώστας Μπανιώτης έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε και με άλμα στα 2,25 μ., προκρίθηκε στον τελικό του ύψους (Σάββατο, 20.00). Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,16 μ., με την τρίτη τα 2,21 μ. και με την δεύτερη τα 2,25 μέτρα. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,28 μ., όσο και το όριο του τελικού, όπου είχε καλή τρίτη προσπάθεια. Το συγκεκριμένο ύψος ξεπέρασε μόνο ο Γερμανός Πριμπίλκο ενώ, οι υπόλοιπες επτά θέσεις συμπληρώθηκαν από τους άλτες που πέρασαν το 2,25 μέτρα.

“Είχα αρκετές δυσκολίες, αφού η φόρα μου είναι μεγάλη και δεν μου έφτανε ο χώρος με αποτέλεσμα να βγαίνω ψηλά στη στροφή και να πατάω καλώδια. Ο τελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός και ανοιχτός για όλους. Είμαι καλά και θέλω να το δείξω στον τελικό, διεκδικώντας μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Αυτός που θα είναι πιο ξεκούραστω θα είναι κι αυτός που θα είναι πιο ανταγωνιστικός”, είπε ο Μπανιώτης που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι οχτώ του τελικού
Πριμπίλκο (Γερμανία) 2,28 μ.
Προτσένκο (Ουκρανία) 2,25 μ.
Μπεντνάρεκ (Λετονία) 2,25 μ.
Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2,25 μ.
Ταμπέρι (Ιταλία) 2,25 μ.
Βέντριχ (Γερμανία) 2,25 μ.
Ιβάνοβ (Βουλγαρία) 2,25 μ.
Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,25 μ.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελληνική αποστολή

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε στη Γλασκώβη του Ευρωπαϊκό στίβου στον κλειστό, όπου τέσσερις αθλητές μας προκρίθηκαν σε τελικούς.

Την αρχή έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος «πέταξε» στο μήκος στα 8,01μ. στην δεύτερή του προσπάθεια και την Κυριακή (3/3) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Το ίδιο θα κάνει η συναθλήτριά του, στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι, η Βούλα Παπαχρήστου, που στην πρώτη της εμφάνιση στη σεζόν (δεν είχε κάνει αγώνες λόγω τραυματισμού), έκανε με το πρώτο της άλμα 14,28μ. και έπιασε άνετα το όριο πρόκρισης στον Κυριακάτικο τελικό.

Στην σφαιροβολία, ο Νικόλας Σκαρβέλης έκανε μεγάλη εμφάνιση και με 20,34μ. μπήκε κι αυτός στον τελικό. Για δύο εκατοστά μάλιστα δεν ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει το βράδυ απόψε στον τελικό. Εκτός του τελικού του Σκαρβέλη, έχουμε άλλες τρεις ελληνικές παρουσίες το απόγευμα της Παρασκευής (1/3).

Στο επί κοντώ οι Φιλιππίδης και Καραλής, θα πρέπει να κάνουν άλμα στα 5,70μ. για να μπουν στην οκτάδα του τελικού, αν και δεν αποκλείεται ένα γρήγορο πέρασμα σε πιο χαμηλά άλματα, να αρκεί για την πρόκριση.

Στο ύψος, η Τατιάνα Γκούσιν έχει όριο πρόκρισης στον τελικό 1,96μ., αλλά αν ισοφαρίσει το 1,94μ. που έχει ατομικό ρεκόρ, ή ίσως αν περάσει το προηγούμενο πέρασμα με την πρώτη, να μπει κι αυτή στον τελικό, που είναι ο αντικειμενικός της στόχος.

Share it