Search

Η αρχική βαθμολογία σε play-off και play-out με βάση το νέο (!) σύστημα βαθμολόγησης εάν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης τελείωνε σήμερα!

Μπορεί η αγωνιστική του Σαββάτου η οποία θα ήταν η 18η να αναβλήθηκε και να μην είχαμε αγωνιστική δράση, όμως πάμε να αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά σιγά την βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούσαν στα play-off και τα play-out οι 12 ομάδες της κατηγορίας, εάν το πρωτάθλημα τελείωνε στην παρούσα φάση.

Πριν δούμε όμως αναλυτικά τους δύο πίνακες, να τονίσουμε το σημαντικότερο όλων, το οποίο προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν! Σύμφωνα με την φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Θράκης, η εκάστοτε ομάδα θα ξεκινά στο νέο μίνι πρωτάθλημα, ναι μεν με βαθμολογία διαιρεμένη δια του 3 από αυτήν που συγκέντρωσε στην κανονική διάρκεια της σεζόν, στρογγυλοποιώντας όμως, σε περίπτωση κλασματικού υπολοίπου, προς την πλησιέστερη ακέραια μονάδα, κάτι που αποτελεί την βασική φετινή διαφορά, σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα εάν η βαθμολογία μιας ομάδας στην α φάση ήταν 52 βαθμοί, τότε η βαθμολογία στον ειδικό πίνακα θα ισούται με 52/3= 17 1/3, άρα στρογγυλοποιείται στο 17, ενώ εάν π.χ. η βαθμολογία της α φάσης ήταν 53 βαθμοί, τότε η βαθμολογία στον ειδικό πίνακα θα ισούται με 53/3= 17 2/3 άρα στρογγυλοποιείται στο 18. Ενώ απλά να συμπληρώσουμε λέγοντας πως τα μπόνους για τον πρώτο του κάθε βαθμολογικού πίνακα, με βάση την διαφορά του από τον δεύτερο, παραμένουν ως είχαν.

Όπως καταλαβαίνετε η όλη διαφορά έγκειται σε έναν μόλις βαθμό, ως αποτέλεσμα του φετινού διαφορετικού συστήματος βαθμολόγησης και μπορεί αυτό να μην φαντάζει κάτι σπουδαίο. Προκειμένου όμως να κατανοήσετε πως ειδικά στα τοπικά πρωταθλήματος έστω και ένας βαθμός μπορεί να κάνει την διαφορά, αρκεί να θυμηθείτε το περσινό δραματικό φινάλε της Α’ ΕΠΣ Θράκης, όταν τρεις ομάδες διεκδικούσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Στο δια ταύτα. Εάν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα τότε Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ΑΠΣ Πανθρακικός, Δόξα Σώστη, Ελπίδα Σαπών και Βιστωνίδα Κοπτερού θα ήταν οι έξι ομάδες που θα συμμετείχαν στα play-off και στην διεκδίκηση του τίτλου και της ανόδου, ενώ Δόξα Γρατινής, Αναγέννηση Παγουρίων, Ορφέας Ξυλαγανής, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Δόξα Προσκυνητών και Ορφέας Στρύμης θα μονομαχούσαν για την παραμονή.

Αναλυτικά η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούσαν οι ομάδες εάν το πρωτάθλημα έληγε σήμερα (17η αγωνιστική):

PLAY-OFF

  1. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 18 (16+2)
  2. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 15
  3. ΑΠΣ Πανθρακικός 12
  4. Δόξα Σώστη 11
  5. Ελπίδα Σαπών 8
  6. Βιστωνίδα Κοπτερού 8

PLAY-OUT

  1. Δόξα Γρατινής 8 (7+1)
  2. Αναγέννηση Παγουρίων 6
  3. Ορφέας Ξυλαγανής 4
  4. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 3
  5. Δόξα Προσκυνητών 3
  6. Ορφέας Στρύμης 3

Share it