Search

Ντεμπούτο με το αριστερό στον Ολυμπιακό για Λοντίγκιν, με απίστευτη πρόκριση Λαμίας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Χειρότερο ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Γιούρι Λοντίγκιν, που αν και δεν έχει ευθύνη ήταν βασικός στην ήττα-σοκ και αποκλεισμό εντός Καραϊσκάκη των “ερυθρολεύκων” απο την Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να γράφει ιστορία καθώς πέρασε για πρώτη φορά σε ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου σκόραρε με τον Τομάς στην μοναδική της τελική στο ματς, και έχοντας τον Σαράνοφ σε απίστευτη ημέρα, έπιασε ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη στο 86’, και μπόλικη τύχη κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μυθικό ματς από τον Σαράνοφ που έβγαλε τα… πάντα και πήρε μόνος του την πρόκριση! Είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια, έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και έπιασε ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη στο 86ο λεπτό, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του! Απίστευτη δυστοκία από τους παίκτες του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να έχουν περισσότερες από 25 τελικές!

Από τη αρχή της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι περισσότερο λόγω της αδυναμίας τους να «τελειώσουν» τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Το… σκηνικό διατηρήθηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους πάντως να είναι μπαίνουν μπροστά στο σκορ στο 52’. Ο Σκόνδρας έκανε τη σέντρα, ο Επστάιν προσπάθησε να κάνει το μονοκόμματο σουτ αλλά του βγήκε σε… πάσα και ο Τομάς με προβολή από κοντά, ανοίγει το σκορ για την Λαμία.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός βγήκε μαζικά στην επίθεση για να ισοφαρίσει, με τις ευκαιρίες ωστόσο που δημιουργήθηκαν να σταματούν πάνω στον Σαράνοφ, ο οποίος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις διατήρησε ανέπαφη την εστία του με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Με την πίεση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς να αυξάνεται όλο και περισσότερο, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 85’ όταν ο διαιτητής υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Ασίγκμπα στον Ποντένσε. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν και πάλι εκεί αποκρούοντας την εκτέλεση του Φορτούνη. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να αφήνει εκτός διοργάνωσης τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με το ισόπαλο 3-3 του πρώτου αγώνα.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (57’ Φορτούνης), Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο (57’ Ποντένσε), Σολδάνο (66’ Χασάν).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (68’ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59’ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

Share it