Search

Για πολλοστή φορά τα γραφεία του ΚΟΞ έγιναν στόχος αγνώστων βανδάλων

Ένα πρώην κόσμημα της πόλης μας , το Δημοτικό κολυμβητήριο της Ξάνθης, συνεχίζει να ερημώνει και να ρημάζει τόσο από την φθορά του χρόνου και την παραμέληση αλλά και από τις επιδρομές  ασυνείδητων που καταστρέφουν και λεηλατούν τις εγκαταστάσεις του.   Ένα ακόμη περιστατικό έγινε και πριν λίγες ημέρες όταν οι υπεύθυνοι του Κολυμβητικού ομίλου Ξάνθης βρέθηκαν για πολλοστή φορά μπροστά στην λυπηρή εικόνα των κατεστραμμένων και λεηλατημένων  γραφείων τους.

Στην εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης  που παρουσιάζει το δημοτικό κολυμβητήριο της Ξάνθης έρχεται να προστεθεί και η επιδρομή αγνώστων βανδάλων που προκαλούν φθορές σε ένα χώρο που δυστυχώς κάποτε έσφυζε από ζωή .  Για μία ακόμη φορά οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης έγιναν στόχος επιδρομής αγνώστων βανδάλων οι οποίοι τις λεηλάτησαν προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και φθορές. Πιο συγκεκριμένα αφού πρώτα παραβίασαν την πόρτα του κολυμβητικού ομίλου  της Ξάνθης,  οι εισβολείς προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του κολυμβητικού ομίλου Ξάνθης  που στεγάζονται στον χώρο και  έσπασαν τζάμια, πόρτες, υπολογιστές και ό, τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν αγανακτισμένοι για ένα ακόμη περιστατικό πρόκλησης φθορών  και ζητούν παρεμβάσεις των αρμοδίων προκειμένου να φυλαχθεί και να προστατευτεί ο χώρος της πισίνας και των γραφείων . Να θυμίσουμε ότι το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και χωρίς καμία φροντίδα από το 2015 και ο Δήμος της Ξάνθης  πέρα από την αδυναμία του να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο, αδιαφορεί και για την περιουσία του. Και φυσικά θα πρέπει να τονιστεί ότι  παρά την απουσία του κολυμβητήριου εδώ και 4 χρόνια περίπου από την Ξάνθη,  ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι  που με την αστείρευτη δύναμη και θέληση που διαθέτουν  συνεχίζουν και φέρνουν διακρίσεις  στην πόλη μας . Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν, στην Αλεξανδρούπολη, οι Χειμερινοί Αγώνες προ αγωνιστικών κατηγοριών (9-12 ετών) της περιφέρειάς μας, όπου ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης έλαβε μέρος με έξι αθλητές. Οι μικροί αθλητές τα πήγαν εξαιρετικά, παρά το γεγονός των μειωμένων προπονήσεων και όλων των δυσκολιών που συνεπάγεται η έλλειψη κολυμβητηρίου. Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά σημείωσαν νέα ατομικά ρεκόρ και έφτασαν σε υψηλές θέσεις της γενικής κατάταξης.

Share it