Search

Της πήρε τον αέρα και τους βαθμούς ο Λεβαδειακός!

Σε πολύ κακό φεγγάρι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Ξάνθη. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς για ακόμη ένα ματς έμεινε μακριά απ’ τους βαθμούς της νίκης και γνώρισε εντός έδρας ήττα απ’τον Λεβαδειακό, με γκολ του Ιωαννίδη στο 93᾿.

Σ’ ένα παιχνίδι που διήρκεσε δύο μέρες (ξεκίνησε χθες αλλά διακόπηκε στο 27′) η Ξάνθη ήταν ανίκανη να πετύχει το ένα γκολ που θα “ξεκλείδωνε”την άμυνα του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί αμύνονταν μαζικά, γλύτωσαν στο 49’όταν ο Τζουρίσκοβιτς νικήθηκε απ’τον Μπάγιτς σε εκτέλεση πέναλτι και τελικά έφτασαν στη νίκη χάρις το τέρμα του ταλαντούχου νεαρού επιθετικού Φώτη Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις “παγώνοντας” ακόμη περισσότερο τους λιγοστούς φίλους των γηπεδούχων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο πρώτο 23λεπτο της αναμέτρησης, το οποίο διεξήχθη χθες, δεν… παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν, δεν επέτρεψαν στους παίκτες των δύο ομάδων να δημιουργήσουν φάσεις και να φτιάξουν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον διαιτητή λόγω της απόφασής του να διεξαχθεί ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες.  Οι Θρακιώτες είχαν τις μοναδικές καλές στιγμές του ματς στο πρώτο κομμάτι, με τα σουτ των Καμαρά (7’), Γέντρισεκ (19’), Ντουρίτσκοβιτς (20’) να απειλούν τον Μπάγιτς. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός δεν εκμεταλλεύτηκε τον ευνοϊκό αέρα σε αυτό το διάστημα, με τον ρέφερι Παπαδόπουλο να διακόπτει οριστικά το παιχνίδι στο 23’.

Το ματς συνεχίστηκε σήμερα από το προαναφερθέν χρονικό σημείο, όμως στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν είχαν καθόλου ρυθμό, με τη μοναδική ευκαιρία να καταγράφεται στο 38’ για την Ξάνθη, όταν ο Καντά πήρε -αμαρκάριστος- την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε. Εν αντιθέση με το δεύτερο, εκεί όπου το ματς ξεκίνησε με πέναλτι για την Ξάνθη σε χέρι του Μαρκόβσκι. Ο Ντουρίτσκοβιτς το εκτέλεσε (48′), η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα, αλλά ο ρέφερι Παπαδόπουλος ζήτησε να επαναληφθεί, καθώς είχαν μπει μέσα στην περιοχή τουλάχιστον πέντε παίκτες. Η δεύτερη εκτέλεση του Ντουρίτσκοβιτς δεν ήταν καλή, ο Μπάγιτς απέκρουσε εύκολα και κράτησε το μηδέν.

Το ματς όδευε στη λευκή ισοπαλία, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεβαδειακός “πάγωσε” την Ξάνθη. Ο Νανγκίς έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 0-1 της ομάδας της Βοιωτίας μέσα στα Πηγάδια!

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (86’ Σαρπόνγκ), Μπαριέντος (71’ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (60’ Ντε Αμορίμ), Γέντρισεκ

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Κονέ, Μέλεγκ (89’ Ιωαννίδης), Καραχάλιος (92’ Παντελιάδης), Νανγκίς (94’ Στανόγεβιτς), Μαρκόφσκι

Share it