Search

“Ωκεανίς” επιτρέποντος και σύμμαχο την παράδοση κόντρα στον Λεβαδειακό με στόχο τη νίκη η Ξάνθη!

Με την Ξάνθη να ταλαιπωρείται απο αργά το βράδυ της Παρασκευής απο πολύ δυνατό αέρα, ο ΑΟΞ ετοιμάζεται για “μάχη” με τον ανεβασμένο Λεβαδειακό σε έναν κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες στις 16:00 στα Πηγάδια.

Η προηγούμενη αγωνιστική ήταν τριπλά ευχάριστη για τον Λεβαδειακό, καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό και παράλληλα υπέστησαν επώδυνες ήττες ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Πάνω σε αυτή τη συγκυρία, η ομάδα της Βοιωτίας καλείται να ψάξει κάτι ακόμα εκτός έδρας για να καλύψει κι άλλο τη διαφορά.

Ωστόσο εκτός έδρας ο Λεβαδειακός έχει φτωχή συγκομιδή δύο ισοπαλιών σε Νέα Σμύρνη και Ριζούπολη. Αναζητώντας το τελευταίο «τρίποντο» πρέπει να γυρίσει κανείς ενάμισι χρόνο πίσω, τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Λεβαδειακός νίκησε στο Αγρίνιο. Ο Λεβαδειακός είναι που είναι αδύνατος εκτός έδρας γενικά, ειδικά δε εκεί που πηγαίνει τώρα, στην Ξάνθη, δεν έχει νικήσει ποτέ σε 15 επισκέψεις. Έχει πάρει τρεις ισοπαλίες, το 2011, το 2016 και το 2017, οι δύο τελευταίες… ανοιξιάτικες και πολύτιμες.

Πέρα από την ισχυρή παράδοση στην έδρα της με τον Λεβαδειακό, η Ξάνθη έχει πολύ καλή παρουσία  και εκτός με αποτέλεσμα συνολικά να έχει κερδίσει περισσότερα από τα μισά τους παιχνίδια, 16 από τα 31. Με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, η Ξάνθη είναι πλέον η ομάδα με τις περισσότερες στο πρωτάθλημα, εννέα ως τώρα. Και αυτές οι ισοπαλίες την κρατάνε ακόμα σε επαφή με την πεντάδα, αν και τώρα έχει απομακρυνθεί έξι βαθμούς από εκεί. Και με μια μόνο νίκη σε 12 αγώνες υποχωρεί συνεχώς. Στα πρώτα εννέα παιχνίδια είχε μαζέψει 18 βαθμούς και στα τελευταία 12 μόλις εννέα!

Η Ξάνθη έχει φέρει τρία 0-0 στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, και παραμένει η πιο φτωχή σε γκολ ομάδα στα παιχνίδια της, καθώς έχουν μπει μόλις 32 σε αυτά. 16 παθητικό και 16 ενεργητικό. Ο Λεβαδειακός έχει βάλει μόλις δύο γκολ στα επτά τελευταία, αλλά του χάρισαν δύο νίκες, ενώ στα έντεκα τελευταία δεν έχει βάλει περισσότερα από ένα σε κάθε παιχνίδι.

Η συνάντηση του πρώτου γύρου σηματοδότησε και την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Απόστολου Μάντζιου με τον Λεβαδειακό, καθώς η ομάδα γνώριζε την έκτη ήττα σε επτά παιχνίδια από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 16

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Λεβαδειακός: 8

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 12

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Λεβαδειακός: 0

Στον πρώτο γύρο:

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 18.15

Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-2

(86’ Σουμπίνιο – 45’ σουτ Μπαξεβανίδης, 70’ πέναλτι Γέντρισεκ)

Share it