Search

Θριαμβευτικά στον 11ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της η Ασπίδα Ξάνθης με πεντάρα και καρέ Σαββόγλου!(+pics)

Επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης μετά απο 11 χρόνια, και εκείνον του 2008 που ηττήθηκε στα πέναλτι απο την Βιστωνίδα, η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε με 5-0 τον Εχίνο και με συνολικό σκορ 7-0 πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον 11ο τελικό της ιστορίας της.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο απο τα πρώτα κιόλας λεπτά με την διαφορά κατηγορίας των δύο ομάδων να είναι εμφανής. Πρωταγωνιστής ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν ο Ραφαήλ Σαββόγλου που πέτυχε χατ- τρίκ απο το πρώτο κιόλας ημίχρονο! Ενώ και στην επανάληψη ο ξανθιώτης χαφ έδειξε πως είναι σε εξαιρετική μέρα σημειώνοντας καρέ για το 4-0 υπέρ της Ασπίδας, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεαρός Αλέξανδρος Κούπας.

Άξια συγχαρητήριων η ομάδα του Εχίνου που παρά της δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη την χρονιά έχει κάνει μία εξαιρετική πορεία στον θεσμό, φτάνοντας μακρύτερα απο οποιαδήποτε άλλη ομάδα του τοπικού της ΕΠΣ Ξάνθης. Το 7ο Κύπελλο της ιστορίας του θα αναζητήσει στον τελικό η Ασπίδα, με άπαντες στον σύλλογο να ονειρεύονται στιγμές 2002 όταν η Ασπίδα κέρδιζε στον τελικό την Δόξα Ξάνθης και έφτανε στην κατάκτηση του 8ου τροπαίου της.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φίλιππος Ανεστίδης με βοηθούς τους Στράτο Σαββόγλου και Δημήτρη Τζιβαρτζίδη, ενώ τέταρτος ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Κίρτζαλη(46′ λ.τρ. Σεφέρ Χαλίλ), Μποασί, Μπάτζιος, Καδρή Χ., Μπαρέ(46′ Δελή Χουσείν), Χριστόφ, Πετρόφ, Ευθυμιάδης(55′ Καμπούρ Εμρέ), Καβάζ Μεμεταλή, Χότσκα, Χατζηχασάνογλου(22′ λ.τρ.Μελίχ Κιοσέ)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου(46′ Κασαμπαλής), Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης(46′ Νταμπανλής), Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης, Δογανίδης(60′ Κωτίδης), Χριστοφορίδης960′ Κούπας), Παπαδόπουλος, Σάββογλου Ρ.

Share it