Search

Photos: Δύο πρώην παίκτες της Ξάνθης κράτησαν στην ισοπαλία τους Νέους της ΕΠΣ Ξάνθης με Καβάλα!

Με τον Χρήστο Σιαματά να κατεβάζει “ρολά” και μια αμφισβητούμενη φάση με την οποία προηγήθηκαν οι Νέοι της Καβάλας κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας απο την Ξάνθη, με τους ξανθιώτες πάντως με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Θράκης προκρίνονται ενώ οι Καβαλιώτες έχουν μπροστά τους τον “τελικό” με Έβρο στην έδρα τους.

Στο παιχνίδι που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Ξάνθης το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με εκατέρωθεν τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ένα ανοιχτό ματς, χωρίς πάντως στο πρώτο 40λεπτο να υπάρχει κάποια μεγάλη στιγμή.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε κυρίως λόγω της φάσης του 45′ όταν ο πρώην επιθετικός της ΠΑΕ Ξάνθης, Νίκος Μπίλιας βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της ξανθιώτικης άμυνας με τον κίπερ των ξανθιωτών, Χικμετσάν Ομέρογλου να βγαίνει ταχύτατα και αφού πρώτα έδιωξε την μπάλα με το χέρι βρήκε τον επιθετικό των Καβαλιωτών(δείτε την φωτο κάτω) με τον Δραμινό ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι, απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα απο τους γηπεδούχους που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή απο τον πάγκο του Ενωσιακού τεχνικού Απόστολου Κουτρουλού λίγο μετά την εκτέλεση.

Ο Μπίλιας ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνιά της ξανθιώτικης εστίας για το 0-1.

Μετά το γκολ το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά κυρίως λόγω της αντίδρασης της ξανθιώτικης ομάδας που ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο και στο 60′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χαράλαμπο Αραμπατζή με δυνατό σουτ εντός περιοχής να νικά τον Σιαματά για το 1-1.

Η πίεση της ΕΠΣ Ξάνθης συνεχίστηκε ακόμη πιο έντονα με τον Σιαματά να εντυπωσιάζει σε ακόμη ένα ματς. Ειδικά στην φάση του 74′ ο ταλαντούχος πρώην τερματοφύλακας της ΠΑΕ Ξάνθη και νυν του πρωτοπόρου της Α’ ΕΠΣ Καβάλας Βύρωνα, Χρήστος Σιαματάς έκανε συγκλονιστική τριπλή επέμβαση σε αμφότερα τα σουτ του Φαμήογλου. Ενώ στο 77′ είχε την τύχη με το μέρος του καθώς είδε την μπάλα μετά το εξαιρετικό χτύπημα του Τζουνέιτ Μπαργκάν να σταματά στο δοκάρι του.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα με το 1-1 να αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες. Η Καβάλα μπορεί να διατηρήθηκε στην κορυφή ξέρει όμως ότι πλέον καλείται να παίξει τα ρέστα της με τον Έβρο την τελευταία αγωνιστική, ενώ η ομάδα της Ξάνθης θέλει νίκη επί της Θράκης για να προκριθεί.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Γκαϊτατζής, με βοηθούς τους Μανώλη Παστιάδη και Κωνσταντίνο Οικονομίδη της ΕΠΣ Δράμας

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ(Απόστολος Κουτρουλός): Ομέρογλου, Καλαϊτζής Δ., Κουτσόγλου, Γκριγκοριάν, Χαϊτίδης, Μπαργκάν, Βαφειάδης, Βουλγαρίδης, Αμανατίδης(50′ Φαμήογλου), Αραμπατζής, Περτσανίδης(80′ Τολμίδης)

ΕΠΣ Καβάλας(Βασίλης Χατζηβασιλειάδης): Σιαματάς, Τεκτονίδης(53′ Νικηφορίδης), Μαλανδρής, Μαγκαφίνης Κ.(67′ Νικολαίδης), Μαρκάκης, Τσεράκης, Μαγκαφίνης Α.(50′ Κουτσογιαννάκης), Γιαννάκος, Καλαϊτζής Κ., Παπάζογλου, Δερμιτζάκης(41′ Μπίλιας)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

http://

Share it