Search

Πρωτιά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής και πρόκριση στο Πανελλήνιο για το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης!

Το εισιτήριο για τον τελικό του πανελλήνιοy μαθητικού διαγωνισμού Ρομποτικής εξασφάλισε η ομάδα «RoboΑκρίτες» που συμμετείχε στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής ΑΜΘ που έγινε στην Ξάνθη και στην κατηγορία της κατέκτησε την 1η θέση.

Αυτή η διάκριση, εκτός του ότι κάνει περήφανη την Αλεξανδρούπολη, αποτίει έναν φόρο τιμής στη διαφορετικότητα αφού η ομάδα «RoboΑκρίτες» αποτελείται από τρία παιδιά που είναι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξανδρούπολης και ένα από αυτά μεγαλώνει στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστηνο.

To Robot που γνωρίζει το Βυζάντιο

Οι τρεις μαθητές (Στέφανος Μαραβέλιας, Στάθης Καλαϊτζίδης, Αντώνης Χατζηκώτσιος) με την βοήθεια και τις οδηγίες του καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου, κου Νίκου Χουλιαρά και την υποστήριξη του Διευθυντή κου Δημήτρη Μαλκόπουλου, κατασκεύασαν ένα ρομπότ το οποίο κινείται σε πίστα με ειδικές ράγες και με τον κατάλληλο προγραμματισμό διανύει αποστάσεις πάνω σε αυτήν. Κάθε σταθμός του είναι μία διαφορετική πόλη του Βυζαντίου και ο τερματισμός του στην Κωνσταντινούπολη (της πίστας) χάρισε στην ομάδα το υψηλότερο δυνατό σκορ και την πρωτιά στην κατηγορία που αγωνίστηκε.

Σημειώνεται δε ότι στον Διαγωνισμό δεν υπάρχει κατηγορία για «Ειδικά Σχολεία», αλλά τα παιδιά αγωνίζονται επί ίσοις όροις ανεξαρτήτως του σχολείου από το οποιο προέρχονται. Η κατηγοριοποίηση του διαγωνισμού έχει να κάνει με την Ρομποτική αυτή καθαυτή.

Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 16/02 στην Ξάνθη και ο τελικός θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Πηγή: reportal.gr

Share it