Search

Photos: Μαχητής Ορφέας πάλεψε κόντρα στην Καβάλα χάνοντας στα σημεία

Άκρως ανταγωνιστικός ήταν ο Ορφέας Ξάνθης που στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα της Καβάλας, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν σε μια σημαντική νίκη με 2-1 με τους ξανθιώτες πάντως να έχουν 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε με τρομερή φούρια και μόλις στο 8′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν απο μπαλιά του Τόσκα ο Μαρκόπουλος πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Ορφέα προσπάθησε να αντιδράσει όμως το δυνατό σουτ του Χακή Τζαμπάζ στο 15′ σταμάτησε εντυπωσιακά ο Δήμιζας, ενώ στο 19′ ο Ρούφος σταμάτησε με τα πόδια το τετ-α-τετ του Γιατσίνοβιτς. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 25′ πήρε ένα αναπάντεχο…δώρο απο τους Καβαλιώτες όταν ο Δήμιζας “έπιασε αέρα” στην προσπάθεια του να διώξει με τα πόδια και ο Μαυρόπουλος που κυνήγησε την φάση εκμεταλλεύτηκε το λάθος του κίπερ το ΑΟΚ και με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-1.

Μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης άγγιξε και την ανατροπή όταν στο 30′ ο Χίντ Ιμέρ βγήκε απέναντι στον Δήμιζα όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να “γλύφει” το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στα τελευταία 15′ λεπτά δεν υπήρχε κάποια καλή στιγμή, ενώ υπήρχε αποβολή του Γενικού Αρχηγού του ΑΟΚ, Γιώργου Μανάφη που διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Σάββα Σιδηρόπουλο και είδε την άγουσα για τις εξέδρες.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Καβάλας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, και αφού απείλησε με τον Μαρκόπουλο στο 52′ τελικά στο 56′ με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Μετά το γκολ σε αντίθεση με το πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τους Ξανθιώτες πάντως να αγγίζουν την ισοφάριση στο 69′ όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Τορομανίδη ο Δήμιζας έπεσε στην δεξιά του γωνιά και απέκρουσε δύσκολα με τον Μαυρόπουλο που ακολουθούσε να παίρνει το ριμπάουντ όμως το σουτ του πέρασε πάνω απο τα δοκάρια του ΑΟΚ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος, με το υπόλοιπο διάστημα και λόγω των αλλαγών που έγιναν να μην είχαμε κάτι ιδιαίτερο απο πλευράς φάσεων

Ικανοποίηση στον Ορφέα για την εμφάνιση και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς της Τετάρτης με τον Άρη Αβάτου για το Κύπελλο. Ανακουφισμένοι στην Καβάλα που κέρδισε ένα απο τα πιο δύσκολα ματς που έχει μέχρι το φινάλε και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στα δύο συνεχόμενα εντός με Κόσμιο και Σιδηρόκαστρο

Συγχαρητήρια και απο τις δύο ομάδες πήρε η Θρακιώτικη τριπλέτα του αγώνα και ειδικά ο Σάββας Σιδηρόπουλος της ΕΠΣ Έβρου που διαιτήτευσε το ματς. Όπως και οι βοηθοί του Παναγιώτης Τερζόπουλος της ΕΠΣ Έβρου και Μάριος Γκιόση της ΕΠΣ Θράκης

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης(65’ Μακράκης), Μαυρόπουλος, Χίντ Ιμέρ (89’ Μουμίνογλου), Τορομανίδης(76’ Ξαντινίδης), Ζιγκολάρι(60’ Χαλίλ Ιμπράμ), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

ΑΟ Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσίνοβιτς(57’ Τσούτσης), Θωμαϊδης (88’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός(70’ Κέρθι), Παπαδόπουλος(85’ Μπλιός), Μαρκόπουλος.

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Share it