Search

«Έσπασε το ρόδι» ο Εθνικός, 1-0 κόντρα στο Σιδηρόκαστρο!

Τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Εθνικό Σιδηροκάστρου πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του Έβρου μετά τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και πάλι με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί του Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Μετά τις καλές εμφανίσεις απέναντι σε Νέστο Χρυσούπολης, Ορφέα Ξάνθης και ΠΑΟΚ Κοσμίου, ματς που όμως ο Εθνικός κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς, το πολυπόθητο τρίποντο ήρθε επιτέλους για την ομάδα του Γιώργου Δίγκα η οποία μείωσε τη διαφορά της από το Κιλκίς που βρίσκεται μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στους 11 βαθμούς.

Ο Εθνικός που έπαιξε χωρίς τους τιμωρημένους Γκαϊδατζή, Λυμπέρη (τον αντικατέστησε επάξια στο αριστερό άκρο της άμυνας ο 16χρονος Βουτσάς), Δορουγιδένη και χωρίς τα νέα αποκτήματα Σιβούδη & Κεσσάτη, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς όταν ο Μαρασλής από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Σιδηροκάστρου στο 17′. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Καρακασίδη να χάσει ευκαιρία όταν με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Τσιντάρη να προχωρήσει σε νέα απόκρουση. Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με τον Γερμανλή να σουτάρει εντός περιοχής και τον Μπινόπουλο να αποκρούει.

Στο β’ μέρος οι Θρακιώτες απείλησαν κυρίως με στημένες φάσεις και σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ της νίκης. Στο 46′ ο Γεωργαντζόπουλος θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 65′ νέα εκτέλεση από Μαρασλή, δύσκολα σε κόρνερ ο Τσιντάρης. Στο 80′ ο Εθνικός θα προηγηθεί όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίτσιου, η μπάλα θα βρει στο πόδι του Αγγελίδη και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Παρά τη νίκη το παιχνίδι δεν τελείωσε όπως θα το ήθελε ο Εθνικός αφού για ακόμα μία φορά δεν αποφεύχθηκε η αποβολή, με τον Σωτηράκη να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Ανεστίδη και έτσι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Αετό Ορφανού εκτός έδρας. Η απόφαση της αποβολής βέβαια του αμυντικού του Εθνικού σε αυτή την φάση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς της εβρίτικης ομάδας, καθώς ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση οπότε αυτή είχε λάβει τέλος πριν γίνει το φάουλ.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Μπινόπουλος, Κούπας, Βουτσάς, Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Δεδελούδης, Γεωργαντζόπουλος (88′ Σιδηρόπουλος Κ.), Καρακασίδης (90′ Σιδηρόπουλος Σ.), Γκαβανόζης, Μαρασλής (73′ Πουλουκτσής).

Εθνικός Σιδηροκάστρου: Τσιντάρης, Βεντούζης (57′ Λιάτσης), Πετρίδης (74′ Ρατσίκας), Σαμαράς, Αγγελίδης, Τσεμπερίδης, Ευσταθιάδης (62′ Καραχάλιος), Αβράμης, Παπίτσας, Παρούκας, Γερμανλής.

 

 

Share it