Search

Στην Λάρισα για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών απέναντι στον…κακό της δαίμονα η Ξάνθη!

Από το 2011, όταν και η ΑΕΛ υποβιβάστηκε από τη Super League Σουρωτή, πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια για να ξαναβρεθεί αντίπαλος με την Ξάνθη. Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν έπαιξαν για το Κύπελλο σε όμιλο, έγιναν οκτώ επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους. Πέντε για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο. Και τα οκτώ τα έχει κερδίσει ο γηπεδούχος χωρίς να δεχτεί γκολ!

Στη Λάρισα μάλιστα οι γηπεδούχοι μετρούν έξι σερί νίκες – τέσσερις για το πρωτάθλημα – χωρίς να δεχτούν γκολ. Η Ξάνθη έχει να σκοράρει στη θεσσαλική πόλη από τον Σεπτέμβρη του 2008, όταν με γκολ του Αγκάλι (κεφαλιά 14′) είχε νικήσει με 1-0. Τότε όμως στο Αλκαζάρ. Είναι και το μοναδικό γκολ που έχει βάλει στη Λάρισα στις τελευταίες εννέα επισκέψεις της, ενώ έχει βάλει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι από το 1995, όταν πέτυχε και την πρώτη από τις δύο νίκες στην ιστορία της εκεί. Όσες έχει κάνει και η ΑΕΛ μέσα στην Ξάνθη.

Η ΑΕΛ πέρασε από το δύσκολο πρόγραμμα, που η κλήρωση έχει φέρει σε κάθε ομάδα φέτος. Σε οκτώ παιχνίδια έκανε μια νίκη, επί του Απόλλωνα, ενώ πήρε και από ένα βαθμό με ΑΕΚ, Άρη εντός και Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό εκτός.

Η Ξάνθη περνάει κάμψη διαρκείας. Είναι τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, ενώ στα τελευταία 11 έχει μόνο μια νίκη. Πλέον από την πέμπτη θέση απέχει έξι βαθμούς και τρεις θέσεις, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος στόχος να ξεμακραίνει. Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες εκτός έδρας, με Παναθηναϊκό 2-2 και χωρίς γκολ με Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Είναι η προτελευταία της έξοδος σε έδρα της περιφέρειας, καθώς έχει να πάει και στα Γιάννινα. Στις πέντε μέχρι τώρα δεν έχει ήττα! Νίκησε σε Λιβαδειά και Τρίπολη, πήρε ισοπαλία σε Λαμία, Αγρίνιο και Ηράκλειο!

Επεκτείνοντας και στην περασμένη σεζόν, δεν έχει χάσει σε επτά έδρες της περιφέρειας, από τις 9 Δεκεμβρίου 2017, όταν έχασε, που λέτε; Στη Λάρισα! Αυτή είναι και η μοναδική ήττα σε 11 εξόδους σε έδρες της περιφέρειας!

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 13

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Ξάνθη: 12

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 11

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ξάνθη: 2

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

(82′ πέναλτι Γέντρισεκ. Στο 43′ 2η κίτρινη Ζίζιτς της ΑΕΛ, 73′ 2η κίτρινη Καρανίκας της ΑΕΛ)

 

Share it