Search

Πρώτο διπλό της σεζόν για το Κόσμιο επί της Ασπίδας Ξάνθης! (+pics)

Την νίκη με 0-2 κατέκτησε το Κόσμιο επί της Ασπίδας στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μετά από ένα αρκετά καλό ματς, μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο και βρίσκονταν χαμηλά στην βαθμολογία, οι ασπρόμαυροι ήταν αυτοί που τελικά χαμογέλασαν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο τέταρτο, ενώ είχαν και δοκάρι πριν το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους ωστόσο να σπαταλούν μερικές πολύ σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Και επειδή όταν δεν σκοράρεις η μπάλα σε “τιμωρεί”, δέκα λεπτά πριν το τέλος, σε μια φάση που η άμυνα των γηπεδούχων δεν λειτούργησε σωστά, ήρθε το 0-2, με το Κόσμιο να κατακτά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην σεζόν.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 7′ με την κεφαλιά του Δογανίδη μετά το κόρνερ του Παπαδόπουλου να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 9′ ήταν η σειρά του Κοσμίου να απειλήσει για πρώτη φορά, με το σουτ του Αμέτ Ερκάν μέσα από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χατζηγεωργίου. Στο 14′ οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν το προβάδισμα με τον Στοΐνοβιτς να σκοράρει με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Στο 41′ οι ασπρόμαυροι είχαν δοκάρι σε κοντινό πλασέ του Αμέτ Ερκάν, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ανεπανάληπτη ευκαιρία για την Ασπίδα, με τον Χατζηπαπά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Δεληγιάννη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 48′ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι πρώτοι με την κεφαλιά του Δογανίδη να περνά μόλις άουτ. Στο 63′ το σουτ του Κοντογιαννίδη και στο 67′ η κεφαλιά του Κυριακόπουλου δεν βρήκαν στόχο μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 80′ ο Νάνος αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, καθυστέρησε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα των Ξανθιωτών να απομακρύνει τον κίνδυνο, όμως ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης σέρβιρε την μπάλα στον Στοΐνοβιτς, που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 88′ η Ασπίδα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Ζώτου που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 90′ το γυριστό σουτ του Χριστοφορίδη δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιάρας που είχε για βοηθούς τους Κουκούμη και Ζαχαριά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς (60′ Κοντογιαννίδης), Ζώτος, Νικολούδης (46′ Μωυσίδης), Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης, Δογανίδης (80′ Χατζηπαρασκευάς), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σάββογλου.

ΠΑΟΚοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τζατζανάς, Πλασταράς, Λεβεντέλλης, Χατζητουλούσης (68′ Ρουμπιές), Καρασιούνας (58′ Ταχτσόγλου), Νάνος, Αμέτ Ερκάν (90′ Λάσκαρης), Κυριακόπουλος, Στοΐνοβιτς.

Share it