Search

Στην ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση για Ολυμπιακό που έχασε στο φινάλε το προβάδισμα κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου!

Ο Ολυμπιακός ως το 89′ κρατούσε στο χέρι του μια πολύτιμη νίκη που του έδινε αβαντάζ για τη ρεβάνς! Όμως τελευταία χαμογέλασε η Ντιναμό που ισοφάρισε και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό του Κιέβου.

Ο Ολυμπιακός είχε δύο πρόσωπα στο πρώτο ματς με την Ντιναμό Κιέβου, «πλήρωσε» το κακό του δεύτερο ημίχρονο και αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με την Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη, για τους «32» του Europa League. Χάρη στο καλό του πρώτο 45λεπτο προηγήθηκε με 2-1 των Ουκρανών (9΄ Χασάν, 40΄ Ντίας), ωστόσο, η ομάδα του Χάτσκεβιτς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, αρχικά με τον Μπουγιάλσκι στο 27΄ και στο 89΄ με τον Βέρμπιτς.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα. Μόλις στο 9΄ προηγήθηκε με τον «κεραυνό» του Χασάν μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από πάσα που δέχθηκε από τον Φορτούνη. Η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στην άμυνα της Ντιναμό από τα πρώτα λεπτά λίγο έλλειψε να φέρει και το 2-0 στο 19΄, όταν από το λάθος γύρισμα του Κετζιόρα στον Μπόικο παρενεβλήθη ο Φορτούνης, ο οποίος ενώ πέρασε τον γκολκίπερ των Ουκρανών πλάσαρε σε άδεια εστία άουτ (η μπάλα βρήκε και το εξωτερικό μέρος του δοκαριού).

Στο 27΄ ο Τσιμίκας δεν έβαλε το πόδι του στο γύρισμα του Κετζιόρα, η μπάλα έφτασε στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας όπου ο Μπουγιάλσκι εντελώς αμαρκάριστος έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Για κάποια λεπτά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε τη συνοχή του, αλλά κατάφερε να μπει στ΄ αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1. Σκορ που προήλθε από το τρομερό γκολ του Ζιλ Ντίας με βολέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιφυλακτικός στο δεύτερο μέρος, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Ντιναμό να κερδίσουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ουκρανοί απείλησαν στο 60΄ με τον Σαπαρένκο, που αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή, ενώ λίγα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και πάλι όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σα.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε φανταστική απόκρουση στο 70΄ σε σουτ του Τσιγκάνκοφ. Η «απάντηση» των γηπεδούχων και πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήρθε στο 72΄, με τον Ποντένσε να βγαίνει απέναντι από τον Μπόικο, αλλά ήταν αρκετά πλάγια και το πλασέ του έφυγε άουτ. Κι ενώ ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αρκετά, στο 89΄ οι παίκτες της Ντιναμό βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με τον Βέρμπιτς και, πλέον, σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη για να περάσει ή, ισοπαλία με 3-3 και πάνω…

Πλέον, οι Ουκρανοί έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση, καθώς η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 21 Φεβρουαρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (81′ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλ Ντίας (86′ Μασούρας), Φορτούνης (69′ Νάτχο), Χάσαν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82′ Χάρμας), Τσιχάνκοβ, Βέρμπιτς, Σολ (82′ Ρούσιν).

 

Share it