Search

Παρέλαβαν τα σήματα FIFA ο Χασάν Κούλα και όλοι οι διεθνείς διαιτητές!

Το σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Α΄ κατηγορίας διοργανώνεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας από την Τρίτη έως και τις 14/02/2019 στην Αθήνα, με συμμετοχή 23 διαιτητών και 50 βοηθών διαιτητών. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Γραμμένος απένειμε στους Διεθνείς Αξιωματούχους Διαιτησίας τα σήματα τους για το 2019.

Συνολικά παρέλαβαν τα σήματα FIFA 7 διαιτητές, 10 βοηθοί διαιτητές, 2 γυναίκες διαιτητές, 4 γυναίκες βοηθοί διαιτητές και 3 διαιτητές futsal, ανάμεσα τους ο ξανθιώτης επόπτης Χασάν Κούλα, η Χρυσούλα Κουρομπύλια αλλά και ο Θανάσης Τζήλος.

“Να είστε περήφανοι για την τεράστια τιμή. Εκπροσωπείτε διεθνώς την χώρα σας και το ποδόσφαιρο της. Εύχομαι να απολαύσετε και τη συμμετοχή σε Μουντιάλ ή Euro. Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ είναι κοντά σας, σας υποστηρίζουν και νιώθουμε ότι είμαστε συμπαίκτες σε όλη αυτή την προσπάθεια” είπε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα.

“Συγχαρητήρια σε όλους όσους εκπλήρωσαν το όνειρό τους και βρίσκονται σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΠΟ βρίσκεται κοντά σας. Η διαιτησία συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και στην προσπάθειά μας να αλλάξει αυτό το κλίμα, χρειάζεται σκληρή δουλειά εκ μέρους σας, ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση των λαθών. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να αλλάξει το ποδόσφαιρο ρότα και σας ζητούμε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Όποιοι δεν μπορούν θα πρέπει να εγκαταλείψουν, με τους υπόλοιπους θα είμαστε μαζί για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα”, ανέφερε στο μήνυμά του προς τους διαιτητές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος.

Εκ μέρους των FIFA και UEFA, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας κ. Πετρ Φουσεκ προσέθεσε:”Ολοι οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί φορείς, η επιτροπή παρακολούθησης κι εγώ στηρίζουμε την διοίκηση της ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, την ΚΕΔ, τον πρόεδρο και τα μέλη της. Για το υπόλοιπο της περιόδου περιμένουμε εκ μέρους σας αυξημένη προσπάθεια και καλύτερη προετοιμασία”.


Στα θέματα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται ενότητες που άπτονται του πειθαρχικού ελέγχου, της λήψης αποφάσεων στο τεχνικό μέρος της διαιτησίας, των τεχνικών των αξιωματούχων διαιτησίας και της εκπαίδευσης στη λειτουργία του VAR. Στο σεμινάριο θα διδάξουν τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και ο VAR project manager κ. Μιχάλης Κουκουλάκης. Ο έλεγχος φυσικής κατάστασης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, από τον εθνικό γυμναστή διαιτητών, Βασίλη Λώλη.

Share it