Search

Ο «Περπατώ» Ροδόπης θα χρηματοδοτηθεί από τις «Νεανικές Δράσεις» του ΥΜΑΘ

Οι 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, παρουσιάστηκαν το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους συλλόγους που έλαβαν έγκριση για χρηματοδότηση, ήταν και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν, ενδεικτικά, κάποιες από τις δράσεις που επιχορηγούνται, ανάμεσα τους μια δράση από τον σύλλογο της Κομοτηνής για τη στήριξη της νεανικής αναπηρίας, δύο από τις Σέρρες εκ των οποίων η μια για την υποστήριξη ΑΜΕΑ, μια από την Πιερία για καταγραφή και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, μια από τη Θεσσαλονίκη για την πληροφόρηση και τη δικτύωση των νέων με portal σχετικής θεματολογίας.

Επίσης, παρουσιάστηκαν μια δράση από τον Σύλλογο Φοιτητών «Erasmus» του ΑΠΘ, μια άλλη πρόταση από τη φοιτητική μη κυβερνητική οργάνωση «Elsa» για τη διοργάνωση διεθνούς νομικού συνεδρίου για το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, μια δράση από τον σύλλογο γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου του δήμου Νεάπολης – Συκεών για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, μια δράση από τον «Φάρο του Κόσμου» για κορίτσια στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, κ.α. Το έργο «Νεανικές Δράσεις» χρηματοδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΜΑΘ, με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, και αφορά στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής δημιουργίας και των καινοτόμων πρωτοβουλιών νεανικής δικτύωσης. «Πριν από περίπου δύο μήνες, όταν είχε έρθει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ανακοινώσαμε εδώ ακριβώς την έναρξη αυτού του προγράμματος.

Υπήρξε μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση που βγήκε από το ΥΜΑΘ για χρηματοδότηση, από πολλές οργανώσεις νεολαίας στη Μακεδονία και στη Θράκη και αυτό δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουμε ιδέες, έχουμε όρεξη για να τις πραγματοποιήσουμε και χρειαζόμαστε τα μέσα και τους τρόπους για να τις κάνουμε πράξη», σημείωσε η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, επισημαίνοντας ότι η πολιτική για τη νέα γενιά είναι πρωταρχικός στόχος, που πρέπει να διαπερνά την κυβερνητική και την αυτοδιοικητική πολιτική. Η υφυπουργός ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, καθώς και τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Πηγή: Xronos.gr

Share it