Search

Καταγγελία ποδοσφαιριστή για απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση από “μεγαλοπαράγοντα” σε γήπεδο της Γ’ Εθνικής!

Η μάχη της ανόδου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής γίνεται ολοένα και εντονότερη όσο οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της σεζόν. Η αντιπαλότητα γίνεται σφοδρότερη καθώς την άνοδο διεκδικούν δύο ομάδες απ’ τον Νομό Καβάλας, ο ΑΟΚ και ο Νέστος Χρυσούπολης. Την Κυριακή οι δύο ομάδες αγωνίζονταν μεταξύ τους, με τον Νέστο να παίρνει λευκή ισοπαλία και να παραμένει φαβορί για την 1η θέση. Με τα αμιγώς αγωνιστικά ασχοληθήκαμε τις προηγούμενες μέρες (ρεπορτάζ / highlights).

Στο γήπεδο υπήρχε πολύς κόσμος για το τοπικό ντέρμπι με το έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι ξέφυγαν. Ο αρχηγός του Νέστου, Ανδρέας Μκρτσιάν, προέβη σήμερα σε μία δημόσια καταγγελία, ότι έγινε στόχος απαράδεκτης και βίαιης ρατσιστικής επίθεσης και μάλιστα από “μεγαλοπαράγοντα” του ΑΟΚ! Η καταγγελία του ποδοσφαιριστή είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η ρατσιστική επίθεση είχε κατάπτυστο χαρακτήρα και φυλετικό περιεχόμενο, που έφτασε μέχρι και τα όρια προσβολής και ευτελισμού εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η καταγγελία του Μκρτσιάν πρέπει να διερευνηθεί το δίχως άλλο απ’ τις Αρχές, καθώς η επίθεση εμπίπτει φυσικά στον Νόμο 4285/2014 κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ο οποίος επισύρει βαρύτατες ποινές.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Μκρτσιάν στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Προς τον “μεγαλοπαραγοντα” της πλάκας που στο παιχνίδι Καβαλα-Νεστος φώναζε καθόλη την διάρκεια: π@€στη Αρμενε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν κ αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς… υ.γ. Ελπίζω ποτέ να μην ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοι μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε!

 

Share it