Search

Νικητής στο ντέρμπι με Αρίωνα και μόνος στην κορυφή ο Εθνικός! (photos)

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός επικράτησε 58-53 του Αρίωνα Ξάνθης και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εθνικός και Αρίων μοιραζόντουσαν την 1η θέση πριν την έναρξη του ματς, το οποίο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που κράτησε την αγωνία μέχρι το φινάλε και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα της Ξάνθης ήταν αυτή που προηγούνταν τόσο με τη λήξη της πρώτης περιόδου, όσο και με το τέλος του α’ ημιχρόνου, με την διαφορά πάντως να μην ξεφεύγει πάνω από τους 6 πόντους (23-29 ημίχρονο). Στο β’ μέρος οι παίκτες του Στέλιου Τελούδη μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη. Παίζοντας πιο ορθολογικά και επιδεικνύοντας ψυχραιμία στο παιχνίδι τους, κατάφεραν να προηγούνται με 1 πόντο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας 58-53.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η φάση που «πάγωσε» αγωνιζόμενους και θεατές ήταν όταν ο παίκτης του Αρίωνα Παναγιώτης Τσίτσος έπεσε στο παρκέ μετά από σύγκρουση με αντίπαλο του και το γόνατο του.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αρίωνα μετά τις 3 Νοεμβρίου, όταν και είχε χάσει πάλι από τον Εθνικό στην Ξάνθη.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 23-29, 44-43, 58-53

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Κιτσόπουλος 4, Σιταρίδης 8 (2), Θεολογίδης 8 (1), Σίσιου, Παπαδούδης 13 (1), Τσάγιας 4, Γεροκώστας 2, Πασσιάς 4, Κανάκης 15 (1), Παπαλαμπίδης

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός): Μπουτζικούδης, Χριστοφορίδης 11 (1), Καλιαμπάκας 10, Κάλφας 6, Αμοιράς 2, Τσίτσος 4, Φώτης, Αρβανιτίδης 1, Ιακωβίδης, Ευσταθιάδης 19, Καραμάνης.

Διαιτητές: Ντούρας – Σερετίδης

Δείτε φωτογραφίες:

 

Share it