Search

Photos: Στον Ορφέα το ξανθιώτικο ντέρμπι με Ασπίδα λόγω…αλλαγών!

Με τους δύο παίκτες που επέλεξε να φέρει στο ματς απο τον πάγκο, Χρήστο Πασχαλάκη και Φεϊζή Χασάνογλου, να βρίσκουν δίχτυα ο Ορφέας Ξάνθης κέρδισε το τοπικό ντέρμπι με την Ασπίδα Ξάνθης στο ΔΑΚ με 2-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν διάθεση να παίξουν ανοιχτά στο ψυχρό απο το κρύο ΔΑΚ, με τον Ορφέα να απειλεί πρώτος στο 14′ με κεφαλιά του Σουκρήογλου που σταμάτησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Χατζηγεωργίου που έλεγχε την πορεία της, με την Ασπίδα μετά το πρώτο τέταρτο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση της απειλώντας με προσπάθειες των Παπαδόπουλου, Χριστοφορίδη, Σάββογλου και Κυριαζίδη όμως σε ακόμη ένα ματς οι παίκτες της Ασπίδας δεν κατάφερναν να τελειώνουν τις ευκαιρίες που τους δινόταν.

Στην επανάληψη και με τις δύο αλλαγές του Μπάμπη Χατζημεστή η ομάδα του Ορφέα άρχιζε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 74′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Χρήστος Πασχαλάκης κατέβασε ωραία την μπάλα πάτησε περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χατζηγεωργίου, παγώνοντας τους γηπεδούχους που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν πιο επικίνδυνοι στο γήπεδο.

Σα να μην έφτανε αυτό για την Ασπίδα, που είχε πάθος, διάθεση και θέληση να πάρει κάτι απο το ματς όμως η αναποτελεσματικότητα της δεν της το επέτρεψαν, ο πολύπειρος Ορφέας βρήκε και δεύτερο γκολ όταν μετά απο σέντρα του Λάζαρου Μαυρόπουλου απο δεξιά ο Φεϊζή Χασάνογλου, που επίσης μπήκε ως αλλαγή, με ωραία κεφαλιά ψαράκι κέρδισε τον Χατζηγεωργίου για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στολής της ΕΠΣ Σερρών με βοηθούς τους Βερνέζη και Καρασαββαΐδη της ΕΠΣ Καβάλας. Την επόμενη αγωνιστική η Ασπίδα θα υποδεχτεί στο ΔΑΚ τον ΠΑΟΚ Κοσμίου ενώ μεγάλο ματς περιμένει τον Ορφέα που θα υποδεχτεί στο ΑΟΞ την Καβάλα.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης(86′ Νταμπανλής), Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης( 67′ Κατσής), Δογανίδης(81′ Μαλαδένης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σαββόγλου(76′ Κωτίδης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Καρκατζάνης, Χίντ Ιμέρ(60′ Χασάνογλου), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης(83′ Καλλίδης), Σουκρή Ογλού, Μουμίνογλου(46′ Πασχλάκης), Ξαντινίδης(67′ Ζιγκολάρι).

http://

Share it