Search

Το “Χ” στην Καβάλα είχε… νικητή τον Νέστο Χρυσούπολης!

Παράδοξο, αλλά πραγματικότητα: το ισόπαλο αποτέλεσμα στο “Ανθή Καραγιάννη” στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΟΚ και Νέστου Χρυσούπολης (0-0) είχε νικητή και αυτοί ήταν οι φιλοξενούμενοι του Ξανθιώτη προπονητή, Κυριάκου Κετσιεμενίδη! Ο Νέστος παρά το γεγονός πως για περίπου μισή ώρα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κομοτηναίου Γκουτσίδη (υιός του βοηθού προπονητή του Αστέρα, Γ. Γκουτσίδη), κατάφερε να μείνει όρθιος χάρη στην εξαιρετική μέρα του Αθανασίου!

Άλλες εποχές θύμισε το γήπεδο της Καβάλας που συγκέντρωσε περίπου 3.000 κόσμου, μεταξύ αυτών και φιλοξενούμενοι, για το μεγάλο ντέρμπι που περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι του Νομού, καθώς φέτος η “μάχη” μεταξύ των δύο είναι μόνιμο θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Καβάλας.

Η Καβάλα έπρεπε να καλύψει το ντεσαβαντάζ των 4 πόντων που την χώριζαν απ’ την κορυφή, αλλά αυτή η απόλυτη ανάγκη για τη νίκη δε λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους, τουλάχιστον στην αρχή του παιχνιδιού. Εκεί που ο Νέστος ήταν πιο επικίνδυνος και θα μπορούσε να προηγηθεί, αν ένας απ’ τους Θρακιώτες του ρόστερ του ήταν πιο τυχερός. Ο Αλέξης Μελισσόπουλος είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη στην κεφαλιά που έπιασε μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από φάουλ του Νικλητσιώτη. Η Καβάλα σταδιακά διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση και ισορρόπησε, δημιουργώντας και δύο καλές φάσεις στην εστία του Αθανασίου. Ο Μαρκόπουλος ήταν πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις, αλλά το πρώτο του σουτ στο 17 κατέληξε άουτ, ενώ στο 24′ είδε τον Αθανασίου να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι πίσω. Η τελευταία καλή στιγμή του α’ ημιχρόνου -όπως και η πρώτη-  ανήκε στους φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστή και πάλι Ξανθιώτη. Ο Ορφανίδης προσπάθησε με ωραίο σουτ να αιφνιδιάσει τον Δήμιζα, αλλά έστω και δύσκολα ο τερματοφύλακας των Αργοναυτών έδιωξε σε κόρνερ.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλισαν με τον Νέστο να κρατά μακριά απ’ την εστία του την Καβάλα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο ΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο β’ μέρος με τον Γιατσίνοβιτς στο 58′ να κάνει την προβολή μετά από γύρισμα του Μαρκόπουλου, αλλά ο Αθανασίου αρνήθηκε το γκολ στην πρώην ομάδα του κάνοντας μία δύσκολη επέμβαση. Λίγα λεπτά αργότερα (68′) οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν με τον Μαλούτα να κιτρινίζει για δεύτερη φορά τον Γκουτσίδη που είχε περάσει ως αλλαγή στο 15′ λόγω τραυματισμού του Καθάριου. Οι “αργοναύτες” έχοντας το μομέντουμ πίεσαν θέλοντας να βρουν ανοργάνωτο τον Νέστο μετά την αποβολή. Ο Αθανασίου όμως με μία μεγάλη επέμβαση στο 71′ σε κεφαλιά του Μαρκόπουλου, δεν επέτρεψε στον ΑΟΚ να προηγηθεί. Ο Νέστος Χρυσούπολης βρήκε τα πατήματά του στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και αμυνόταν οργανωμένα διατηρώντας τον ΑΟΚ μακριά απ’ την εστία του. Το γκολ που έψαχνε τόσο πολύ ο ΑΟΚ, λίγο έλειψε να το βρει στο τέλος του παιχνιδιού, όταν από κόρνερ του Παπαδόπουλου, δύο παίκτες των γηπεδούχων δεν πρόλαβαν για λίγα εκατοστά να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα (κεντρική φώτο), ενώ ο Αθανασίου στην τελευταία φάση του ματς σταμάτησε τον Βαλαβανόπουλο.

Ο Νέστος Χρυσούπολης με 5 Θρακιώτες να αγωνίζονται στο ματς, κατάφερε και πήρε μία ισοπαλία “χρυσάφι”, με την ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη να παρατείνει το αήττητο σερί της στις 18 αγωνιστικές και να γίνεται το φαβορί για την 1η θέση. Απ’ την άλλη ο ΑΟΚ, είδε τον πρώην τερματοφύλακά του να του στερεί τη νίκη που θα τον έφερνε στο -1 και πλέον θα περιμένει στραβοπατήματα του αντιπάλου του.

Διαιτητές: Μαλούτας, Παπαδάκης, Γιάντσης της ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΟΚ:  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς (78` Παπαδόπουλος) , Θωμαϊδης (85` Κέρθι) ,  Γεμιστός 68` Βαλαβανόπουλος , Τσούτσης (59` Λίτσκας) , Μαρκόπουλος.

Νέστος: Αθανασίου,  Μαϊντανός, Αρετάς, Μκρτσιάν, Χούσινετς, Κουντού (61` Ευθυμιάδης) , Καθάριος (13` λ.τ Γκουτσίδης) , Ορφανίδης, Μπέλιτς (63` Ν. Μελισσόπουλος) , Νικλητσιώτης (88` Παρουτσής) , Α. Μελισσόπουλος.

Πηγή φώτο: proininews.gr

Share it