Search

Η πρόταση Τζώρτζογλου για δημιουργία Κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, στον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της νέας σαιζόν να υπάρχει ένας όμιλος που θα αφορά μόνο ομάδες της Κρήτης

Ο σκοπός αυτής της πρότασης έγινε με σκοπό να αποφύγουν τα υπερβολικά έξοδα, σε εποχές μάλιστα που δεν υπάρχουν έσοδα, οι ομάδες της Κρήτης αλλά και αυτές του Πειραιά που είναι συνεχώς πάνω στα πλοία. Κάτι πάντως που και στην ΕΠΟ έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα καθώς αρκετές Ενώσεις έχουν ρίξει στο τραπέζι πως σε περίπτωση αναδιάρθρωσης τη νέα περίοδο να μην υπάρχουν μόνο 8 όμιλοι, αλλά 10. Κάτι που αν συμβεί φυσικά θα αλλάξει και τα δεδομένα της παραμονής καθώς αντί για πέντε ενδεχόμενα θα μειωθούν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν

Αυτό αναμένεται να πάρει πιο συγκεκριμένη μορφή στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που αρκετές Ενώσεις ετοιμάζονται να καταθέσουν της προτάσεις τους για άμεση αλλαγή των δεδομένων αναδιάρθρωσης, αν τελικά φυσικά βρεθεί η χρυσή τομή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε για τον Κρητικό όμιλο στην επιστολή του στον Υφυπουργό:

Η δημιουργία Κρητικού Ομίλου στην Γ’ Εθνική

Εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, αφουγκραζόμαστε για άλλη μία χρονιά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής του νησιού μας. Ως νησιωτική Περιφέρεια, οι ομάδες μας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συνεχώς στον Πειραιά για να αγωνιστούν και οι ελάχιστοι οικονομικοί αιμοδότες που έχουν απομείνει, έχουν οικονομικά γονατίσει.

Η μόνη σοβαρή και ουσιαστική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι να δημιουργηθεί την επόμενη σεζόν ένας όμιλος στην Γ’ Εθνική που θα αποτελείται αποκλειστικά από ομάδες της Κρήτης. Όπως βέβαια θα απαλλαγούν και οι ομάδες εκτός Κρήτης που έρχονται στο νησί και αντιμετωπίζουν ανάλογους προβληματισμούς.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου παίρνει την πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει μία σειρά ενεργειών προκειμένου τόσο το Υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής να είναι περισσότεροι (ίσως 10) και η Κρήτη να έχει έναν δικό της όμιλο στην Γ’ Εθνική.

Share it