Search

Photos: “Πύρρειος” νίκη για Άβατο στο μεγάλο ημιτελικό με Ορφέα Ξάνθης

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Αρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης μετά το πρώτο μεταξύ τους ματς, που βρήκε τον Άρη νικητή με 2-1.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε γιατί χαρακτηρίστηκε από πολλούς πρώορος τελικός, με παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, με πολύ παθος, δυνατές μονομαχίες αλλά χωρίς πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες. Οι ισορροπίες αλλαξαν στο 38′ όταν ο Πάρης  Κοτόπουλος βρεθηκε σε θέση βολής και με δυνατο σουτ νίκησε τον Ρούφο για το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μερος η ομάδα του Ορφέα μπήκε πιο δυνατα και στο 56′ ο Γκαϊτατζής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μακράκη από τον Μίλλερ, με τον Χρήστο Πασχαλάκη να ευστοχεί για το 1-1.

Η αντίδραση των τυπικά γηπεδούχων ήρθε άμεσα και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο καθως στο 61′ υποδείχτηκε πέναλτι σε χέρι του Μακράκη, με τον Γιώργο Ψεμματά να ευστοχεί για να δωσει νέο προβάδισμα στην ομάδα του Αβάτου. Που εμελλέ να ριναε και το τελικό σκορ καθώς στα λεπτά που απέμειναν υπήρχε παθος που περίσσευε μια από τις δύο πλευρές αλλα όχι φάσεις.

Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό που θα γίνει στις 20 του μήνα στο ίδιο γήπεδο. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής  με βοηθούς τους Χασάν Κούλα και Στράτο Σάββογλου. Τεταρτος ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης.

Άρης Αβάτου(Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος(76′ Κούτρας) Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Ψεμματάς, Σαρηγιαννίδης, Δόντσος(88′ Τσέκος), Γκέκας(85′ Ζωσιμίδης), Κοτόπουλος(63′ Σιχλοιμίρης)

Ορφέας Ξάνθης(Μπ. Χατζημεστής): Ρούφος, Χακή Τζάμπαζ, Κατρανίτσας, Μακράκης, Χασάνογλου, Μαυρόπουλος, Καρκατζάνης(46′ Σουκρήογλου), Χίντ Ιμέρ, Ξαντινίδης(75′ Καραγκιόζης Β.), Τορομανίδης, Ζιγκολάρι(46′ Πασχαλάκης)

Share it