Search

Μοιράστηκαν βαθμούς Εθνικός και Ορφέας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στο θρακιώτικο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Το Σάββατο στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» ο Ποντιακός υποδέχθηκε το Νεοχώρι για την Α’ ΕΠΣ Έβρου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να καταπονηθεί και να μην είναι σε καλή κατάσταση στο σημερινό παιχνίδι.

Εθνικός και Ορφέας είχαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με την ομάδα της Ξάνθης να χάνει μοναδικές στιγμές στο β’ μέρος. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Καρακασίδη ο οποίος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο παίκτες, πλάσαρε, αλλά ο Ρούφος μπλόκαρε τη μπάλα στο 28′. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κατρανίτσας απάντησε για τον Ορφέα, με το σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή να εξουδετερώνεται χωρίς πρόβλημα από τον Αρβανίτη. Δύο λεπτά αργότερα ωραίος συνδυασμός Χιντ και Ξαντινίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει και τον γκολκίπερ του Εθνικού να μπλοκάρει εκ νέου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες που σημειώθηκαν, ήταν όλες του Ορφέα. Στο 53′ κεφαλιά του Χασάνογλου από πλεονεκτική θέση έφυγε λίγο άουτ. Στο 82′ τεράστια διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Χιντ να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αρβανίτης απέκρουσε το πλασέ του Βασίλη Καραγκιόζη. Στο 90′ ο ίδιος παίκτης πρωταγωνιστής, με τον πορτιέρο του Εθνικού να μπλοκάρει αυτή τη φορά το σουτ του. Θετική η συμμετοχή του νεαρού Θοδωρή Βουτσά από τις ακαδημίες του Εθνικού (με παρελθόν στην Κ17 του ΑΟ Ξάνθης) που ξεκίνησε βασικός πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Οι ελπίδες του Εθνικού για παραμονή πλέον λιγοστεύουν, με το ματς της επόμενης Κυριακής απέναντι στο Κόσμιο εκτός έδρας, να αποκτά χαρακτήρα «τελικού».

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Δίκγας): Αρβανίτης, Κούπας, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Δεδελούδης (86′ Σιδηρόπουλος Κ.), Βουτσάς (75′ Αντωνιάδης), Καρακασίδης, Γκαβανόζης (83′ Λίτσιος), Μαρασλής.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης, Μαυρόπουλος Λ., Σουκρί Ογλού (63′ Καραγκιόζης Ι.), Χιντ Ιμέρ, Ξαντινίδης (75′ Ζυγκολάρι), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (60′ Καραγκιόζης Β.).

Διαιτητές: Τσιλίκας, Καμπερίδης, Δεδονάκης (ΕΠΣ Καβάλας)

Share it