Search

Με στόχο να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών στο επαρχιακό ντέρμπι με ΟΦΗ η Ξάνθη!(15:00)

Παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος θα γίνει στην Κρήτη, σε ένα παραδοσιακό επαρχιακό ντέρμπι μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της περιφέρεια, με ΟΦΗ και Ξάνθη να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Σαν.. τελετή παραλαβής παράδοσης της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ θα είναι το παιχνίδι με την Ξάνθη στο “Γεντι Κουλέ”. Στον πάγκο της ομάδας της Κρήτης θα καθίσει ο νέος προπονητής της, ο Χάιμε Βέρα, αλλά δεν θα κοουτσάρει και προφανώς δεν θα έχει βγάλει και ενδεκάδες. Για τρίτο και τελευταίο παιχνίδι θα μείνει υπηρεσιακός ο Καβαλιώτης Νίκος Καραμπετάκης, που θα προσπαθήσει μα πετύχει τη νίκη μετά από μια ήττα και μια ισοπαλία.

Στην ιστορία του ο ΟΦΗ στηρίχτηκε πολύ στην έδρα του και το ίδιο θα πρέπει να κάνει και φέτος, αν θέλει αν σωθεί. Μπορεί να έχει δώσει μάχες εκτός και να πήρε τέσσερις ισοπαλίες, αλλά μια νίκη στην έδρα έχει την ίδια σχεδόν βαθμολογική συγκομιδή.

Η Ξάνθη προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον Άρη, πήρε όμως ισοπαλία από Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό στα δύο τελευταία εκτός έδρας. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την πέμπτη θέση, στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά  της, που είναι η τέταρτη καλύτερη του πρωταθλήματος. Αντίθετα δέκα ομάδες, μεταξύ αυτών και ο ΟΦΗ, έχουν καλύτερη επίθεση από την ομάδα του Ράσταβατς.

Από τα τελευταία εννέα παιχνίδια ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ξάνθη, τα έξι είναι για το Κύπελλο. Έπαιξαν και φέτος για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο θεσμό του Κυπέλλου. Τον περασμένο Σεπτέμβρη έπαιξαν δύο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες στην Ξάνθη, με τον ΑΟΞ να μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία

Το τελευταίο παιχνίδι στο Ηράκλειο το κέρδισε η Ξάνθη με 1-0 στις 8 Μαρτίου 2015 με γκολ του Παντελή Καπετάνου. Λίγες εβδομάδες πριν ο ΟΦΗ αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Και τα έξι διπλά της στο Ηράκλειο η Ξάνθη τα έχει κάνει μετά το «μιλένιουμ», αφού δηλαδή σταμάτησε ο Ευγένιος Γκέραρντ από τον ΟΦΗ. Ως τότε ο ΟΦΗ 10 νίκες και μια ισοπαλία σε 11 παιχνίδια που είχε υποδεχτεί την Ξάνθη.

Η ιστορία

Νίκες ΟΦΗ: 19

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Ξάνθη: 22

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 15

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ξάνθη: 6

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, 16.00

Ξάνθη – ΟΦΗ 3-0

(28′ κεφαλιά Γέντρισεκ, 40′ σουτ Γέντρισεκ, 87′ φάουλ Κοβάτσεβιτς)

Share it