Search

Μάχη με Ευρωπαϊκό φόντο στα Πηγάδια στο παραδοσιακό ντέρμπι της Ξάνθης με Άρη!(19:00)

Στα 30 χρόνια παρουσίας της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη δυναμική, με στοιχεία “φιλίας” αλλά και μεγάλης αντιπαλότητας ανάμεσα στην Θρακιώτικη ομάδα και τον Άρη.

Η αντιπαλότητα βγαίνει στους αγωνιστικούς χώρους, με αξέχαστα παιχνίδια, όπως εκείνος ο “διπλός” ημιτελικός Κυπέλλου του 2005. Η Ξάνθη είχε νικήσει 2-1 στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης πέρασε με 2-0 από την Ξάνθη και πήγε τελικό. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, όπου ομάδα, ο Άρης, χάνοντας τον πρώτο ημιτελικό στην έδρας της, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.Και φυσικά πρώτη φορά που αποκλείστηκε ομάδα από τον τελικό, έχοντας νικήσει στον πρώτο ημιτελικό εκτός. Το έπαθε η Ξάνθη.

Στα τελευταία παιχνίδια κυριαρχούν οι άμυνες. Μόλις έξι γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια με τρεις “λευκές” ισοπαλίες σε αυτά. Στα οκτώ τελευταία μόλις ένα έχει κερδίσει ο γηπεδούχος και αυτό είναι το τελευταίο στην Ξάνθη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, 2-0 (23′ σουτ Μάνταλος, 62′ σουτ Σολάρι).

Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τη διαδρομή Ξάνθη – Χαριλάου και ανάποδα, μάλιστα έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και των δύο ομάδων. Αλέκος Κατσιαούνης, Ηλίας Ταληκριάδης, Κώστας Κωνσταντινίδης (ο ψηλός), Γιώργος Ιωσηφίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Σταύρος Λαμπριάκος, Μάκης Τζάτζος, Γιάννης Δημητριάδης, Ισμαήλ Μπα είναι τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό.

Η Ξάνθη έχει παράδοξη πορεία το τελευταίο δίμηνο. Σε πέντε αγώνες έκανε μια ήττα, αυτή με τον Απόλλωνα, ενώ τα άλλα τέσσερα αποτελέσματά της κρίνονται ιδιαίτερα πετυχημένα. Αν και έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία, έβγαλε πολύ βαρύ πρόγραμμα και παραμένει στην εξάδα της βαθμολογίας.

Ο Άρης είναι ένα βαθμό πίσω της, αλλά ή ήττα στη Λιβαδειά δημιούργησε προβληματισμό για την ομάδα. Έχει μια νίκη στα έξι τελευταία, αλλά παραμένει στο κυνήγι της πεντάδας. Παίζει το τρίτο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι του, μετά από αυτά σε Λάρισα και Λιβαδειά, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθη: 17

Ισοπαλίες: 13

Νίκες Άρη: 16

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθη: 12

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Άρη: 6

Share it