Search

Άνευρη και σκιά του εαυτού της η Ξάνθη γνώρισε την πρώτη της ήττα το 2019!

Με νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη, η Ξάνθη θα έκανε ένα σταθερό βήμα που την εδραίωνε στις θέσεις μάχης για μία θέση στη πεντάδα. Αντί να κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο μία Ξάνθη με το “μαχαίρι στα δόντια”, εμφανίστηκε μία ομάδα άνευρη, ασύνδετη και χωρίς καθαρό μυαλό, με συνέπεια ο Άρης να φύγει απολύτως δίκαια με τους τρεις βαθμούς της νίκης απ’ τα Πηγάδια, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 15η -εμβόλιμη- αγωνιστική.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ξάνθης μπήκε με διάθεση να επιτεθεί έχοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν αμυντικογενή στάση περιμένοντας την Ξάνθη στο μισό γήπεδο θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Αυτή η τακτική του Παντελίδη είχε αποτελέσματα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, όπου η ομάδα της Ξάνθης πέρα από ένα σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής στο 23’ δεν κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Κουέστα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Άρης πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ειδικά μετά το ημίωρο.

Μάλιστα στο 38’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης οι παίκτες του ΑΟΞ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα έφτασε στον Ματέο Γκαρσία ο οποίος έπιασε ένα βολέ στη κίνηση με το δεξί και έκανε το 1-0. Μετά το γκολ η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως ουσία στο παιχνίδι της, με το 0-1 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε με ορμή ψαχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που άηγιξε στο 52′ όταν μετά από ωραία σέντρα του Σαλιμό Σιλά ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Οι φιλοξενουμενοι απάντησαν  στο 57′ όταν ο Γκαρσία έπιασε δυνατό σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δυσκολα σε κόρνερ. Κάτι που συνεβη και στην φάση του 72′ με το σουτ του Μαρτίνες με τον κιπερ των Θρακιωτών να έχει ξανά απάντηση.

Στο τελευταίο τέταρτο, το ματς πήρε άγρια ομορφιά, με την μπάλα πάνω κάτω, και την Ξανθη να βγαίνει μαζικά μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης. Με την Ξάνθη να ψάχνει με ανορθόδοξο και χωρίς ουσία τρόπο το γκολ, ο Άρης ήταν αυτός που εφτασε πολύ κοντά όταν στο 82′ το φοβερό σουτ του Μαρτίνες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 88′ μετά από κόντρες ο Γέντρισεκ επιασε το αδύναμο σουτ που μπλοκαρε ο Κουέστα, στην μοναδική προσπάθεια της ξανθιώτικης ομάδας που έφτασε στην εστία του Άρη. Με την Ξανθη χωρίς φαντασία και ουσία στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε μια σημαντική νίκη

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)
Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαριέντος, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Σάρπονγκ(62′ Μπρίτο), Καμαρά(75′ Μελιόπουλος), Κοβάτσεβιτς, Καντά(55′ Γέντρισεκ), Κάστρο, Σιλά, Κασάδο.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα(67′ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος(77′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Κόρχουτ84′ Ματίγια), Ρόουζ.

Share it