Search

Η Ολυμπιάδα αντί του Εθνικού στα προημιτελικά των Εφήβων και καυστική ανακοίνωση από τους «μπλε»!

Ένταση εκτός παρκέ επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης, τον Εθνικό και την Ολυμπιάδα.

Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να τιμωρήσει με μηδενισμό την εφηβική ομάδα του Εθνικού για χρησιμοποίηση μεγαλύτερου από τον επιτρεπόμενο αριθμό Παίδων στην ομάδα των Εφήβων. Με αυτό τον τρόπο, παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός είχε προκριθεί στα προημιτελικά, στην επόμενη φάση τελικά προκρίνεται η Ολυμπιάδα.

Οι «μπλε» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «οι αγώνες κερδίζονται με “κόπο” στα παρκέ και όχι με “τρόπο” στα “χαρτιά”», ενώ έδωσαν συγχαρητήρια στην Ολυμπιάδα για την πρόκριση της, αλλά με ειρωνικό χαρακτήρα.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να τιμωρήσει την εφηβική μας ομάδα και να αναιρέσει την κατακτημένη στις 4 γραμμές του παρκέ πρόκριση της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ θέλει να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω.

Σε αγώνα πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η νικήτρια ομάδα χρησιμοποίησε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό κοριτσιών(μικρότερες ηλικιακά). Η ηττημένη ομάδα κατέθεσε ένσταση η οποία και έγινε δεκτή από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Έπειτα η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποφάσισε αναδρομικά τον έλεγχο όλων των φύλλων αγώνα των πρωταθλημάτων εφήβων και κορασίδων με αποτέλεσμα να τιμωρήσει με μηδενισμό το εφηβικό μας(είχαμε χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό παίδων στην ομάδα των εφήβων) και έτσι αναίρεσε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με το τυπικό μέρος της απόφασης είμαστε απολογούμενοι.

Αναφορικά με το ουσιαστικό μέρος, παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και θεωρούμε ότι οι αγώνες κερδίζονται με “κόπο” στα παρκέ και όχι με “τρόπο” στα “χαρτιά”…

Τα 92 χρόνια ζωής της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αποδεικνύουν ότι όταν η θέληση είναι μεγάλη όλες οι δυσκολίες είναι μικρές.

Υ.Γ.1 Συγχαρητήρια στους αθλητές μας “εφήβους και μικρότερους ηλικιακά” για την πανάξια πρόκρισης τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος εφήβων

Υ.Γ.2 “Συγχαρητήρια” στη συμπολίτισσα για την “πρόκριση” στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος εφήβων…
Η τιμιότητα εξάλλου δεν είναι τίποτα άλλο από την τέχνη του να φαίνεσαι τίμιος…»

Share it