Search

“Σβηστή” ισοπαλία στο Αγρίνιο για την Ξάνθη που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα το 2019! Ντεμπούτο για Φάκη και Ντίρεσταμ

Έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες η Ξάνθη κατάφερε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας απο το Αγρίνιο, μένοντας στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που η Ξάνθη είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει ακόμη και  με τη νίκη. Ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα έκαναν ο Μίκαελ Ντίρεσταμ και 17χρονος Γιάννης Φάκης.

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο Αγρίνιο στο ξεκίνημά του. Ο Παναιτωλικός ήταν ελαφρά καλύτερος, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεζαν για το γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Μανά και Μάζουρεκ δεν ανησύχησαν τον Ζίφκοβιτς. Από την πλευρά τους οι Θρακιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τους Λισγάρα, Γέντρισεκ αλλά και της απουσίες της τελευταίας στιγμές των Κάστο και Ντουρίτσκοβιτς είχαν δώσει χώρους στον Παναιτωλικό και ελάχιστες φορές επισκέφτηκαν τα καρέ του Γιαννακόπουλου, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στα δεδομένα με τον Μπρίτο στην κορυφή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Ξάνθη να είναι πιο επιθετική και ουσιαστική στο παιχνίδι της, με την εσωτερική αλλαγή του Ράσταβατς που έβαλε τον Μπαριέντος πίσω απο τον φορ και τον Καντά δεξιά άλλαξε όλη την εικόνα με τον ΑΟΞ να κυριαρχεί στο γήπεδο. Μάλιστα στο 57′ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει το σουτ του Κοβάσεβιτς και στη συνέχεια ο Μαρινάκης έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Σαρπόνγκ. Ενώ λίγο αργότερα μετά απο ωραίο συνδυασμό ο Καντά βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του ήταν κακό και άστοχο. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος, ενώ οι Ξανθιώτες  έψαχναν τον τρόπο να βγουν μπροστά.

Στο 84’ ένα καλό σουτ του Κοβάτσεβιτς, ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο να αποκρούσει.Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός έκανε τις τελευταίες προσπάθειες για να σκοράρει, με τον Μπαΐροβιτς να κάνει το σουτ στο 91’, αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Το 0-0 δεν άλλαξε στο Αγρίνιο ως το τελευταίο σφύριγμα.

Μετά το Κύπελλο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκανε ο Σουηδός Μίκαελ Ντίρεσταμ, ενώ στο 76′ την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του εμφάνιση είχε και ο 17χρονος Γιάννης Φάκης. Οι ποδοσφαιριστές του Μίλαν Ράσταβατς για 6ο παιχνίδι φέτος πήραν από ένα βαθμό με τον αντίπαλό τους και πλέον έχουν 24 βαθμούς στον σχετικό πίνακα μένοντας μόνη 5η με παιχνίδι περισσότερο απο Παναθηναϊκό και τον προσεχή αντίπαλο της την Πέμπτη, Άρη.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (86’ Γκούγκα), Μιχάι, Μαλής, Αμοράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (79’ Μπαΐροβιτς), Ουίλιαν, Μάζουρεκ (74’ Λιάβας), Μοράρ

Ξάνθη (Μίλος Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Καντά (82’ Ντίρεσταμ), Μπαριέντος (90’ Μελισσόπουλος), Σαρπόνγκ, Μπρίτο (76’ Φακκής)

Share it