Search

Photos: Πήρε το ντέρμπι παραμονής με ΑΕΞ και πήρε βαθιά ανάσα ο Απόλλων Διομηδείας

Ιδανικά ξεκίνησε την πορεία του στον πάγκο του Απόλλωνα Διομηδείας ο Γιώργος Σουπιάδης που οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕ Ξάνθης στα Κιμμέρια.

Στο παιχνίδι που έγινε την Δευτέρα, μετά την Κυριακάτικη αναβολή λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου απο την βροχή, η ομάδα του Απόλλωνα μπήκε πολύ δυνατά και στο 14′ πήρε κεφάλι στο σκορ με δυνατό σουτ του Κώστα Σερνισλίδη που νίκησε την Μωυσίδη για το 0-1.  Μετά το γκολ το ματς πήρε άγρια ομορφιά με την μπάλα πάνω κάτω και εκατέρωθεν καλές στιγμές.

Στο 24′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση όταν μετά απο πολύ ωραία ατομική ενέργεια ο Μουσταφάογλου βρήκε τον Χαραλαμπίδη που έκανε το σουτ με τον  Μετεντζίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, με την απάντηση του Απόλλωνα να έρχεται  στο 31′ όταν ο Κωνσταντινίδης βρήκε ωραία τον Μπαρσεγιαννίδη με τον Μωυσίδη να σταματά εντυπωσιακά το σουτ. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήρθε στο 36′ όταν ο 14χρονος χαφ Αλή Οσμάν βρήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας με τον Μετεντζίδη με γρήγορη έξοδο να του κλείνει το πεδίο γλιτώνοντας την ομάδα του απο την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος το γήπεδο που ήταν ήδη βαρύ και ταλαιπωρημένο και η κούραση των παικτών έφερε τελείως διαφορετική εικόνα, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως της μεγάλες στιγμές στις δύο εστίες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Καραμπατζάκη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση με την έμπειρη ομάδα του Απόλλωνα να κρατά το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

Με αυτή την σπουδαία νίκη ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 12 βαθμούς αφήνοντας την ΑΕΞ στους 8. Νέα ντέρμπι παραμονής για τις δύο ομάδες στην πρεμιέρα του Β’ γύρου την Κυριακή, με τον Απόλλωνα να υποδέχεται στην Διομήδεια την Κεντητή, ενώ η ΑΕΞ αγωνίζεται στο Σέλινο με τον Άτλα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κτίστης με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπίρ και Νίκο Ταρινίδη.

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: Μωυσιάδης, Μολλά Χασάν, Σνιμσίκοβ,Μπακάλ, Τοπουζίδης, Σεπετσή(56′ Ιακωβίδης), Αλή Οσμάν(46′ Σαλήογλου), Μουσταφάογλου(88′ Μεμέτογλου Ε.), Χαραλαμπίδης, Θεοδώρου, Παπανίκας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ: Μετεντζίδης, Νταλής, Κυριακίδης(46′ Πορφυράκης), Νικολαίδης, Σιμελίδης, Παπαδόπουλος, Μπαρσεγιαννίδης, Καραμπατζάκης, Νικάκης(71′ Ρουμπινίδης), Σερνισλίδης(88′ Λιόντος), Κωνσταντινίδης

http://

Share it