Search

Photos: Πέρασε με τεσσάρα από το ΔΑΚ Κομοτηνής ο ασταμάτητος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου! Ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο ο Πανθρακικός!

Ντέρμπυ για ένα μόνο ημίχρονο ήταν το σπουδαίο ματς μεταξύ Πανθρακικού και Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου για την 14η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Θράκης, με του γαλανόλευκους να παίζουν στο δεύτερο μέρος με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και να επικρατούν τελικά με 0-4.

Το πρώτο μέρος ήταν γενικότερα πολύ ισορροπημένο με τον Μέγα να προηγείται μεν με 0-1, αλλά τον “Πάνθραξ” να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 38′, η οποία αν έρχονταν σε εκείνο το χρονικό σημείο, ίσως το παιχνίδι να εξελίσσονταν διαφορετικά. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν οριστικά το ματς. Στο 56′ ήρθε με πέναλτι το 0-2 και κάπου εκεί φάνηκε, σύμφωνα επίσης και με τα λεγόμενα του κόουτς Γεμενετζή, πως οι γηπεδούχοι ουσιαστικά παράτησαν το παιχνίδι. Ακολούθησαν δύο ακόμα τέρματα για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι..ισοφάρισαν στις τεσσάρες τον Πανθρακικό, αφού οι πράσινοι είχαν επίσης πετύχει τέσσερα γκολ εκτός έδρας επί των αντιπάλων τους στον αγώνα Κυπέλλου. Έτσι πλέον ο Μέγας βρίσκεται στο +13, από τον τέταρτο πλέον Πανθρακικό, όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στα play-off με μια καλή διαφορά, όμως γενικότερα η κούρσα του πρωταθλήματος έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 7′ με τον Ρομπέρ να βρίσκει κάθετα τον Γιαννακιτσίδη και τον Μπόσκο να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή απόκρουση αφενός στον πλασέ του τελευταίου και αφετέρου στο σουτ του Αντωνιάδη. Στο 25′ μετά το φάουλ του Γιαννακιτσίδη, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Αντωνιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και πολύ έξυπνα την σέρβιρε στον Λειβαδιώτη, που από κοντά έκανε το 0-1. Στο 38′ ο Πανθρακικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Ξενάκης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μέριτς πήρε την κεφαλιά από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Τσομπανόπουλος πραγματοποίησε μια απίστευτη απόκρουση στο αριστερό γ της εστίας του. Να σημειωθεί επίσης πως στη συγκεκριμένη φάση Μέριτς και Λειβαδιώτης που διεκδίκησαν την κεφαλιά συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι, με τον παίκτη του Πανθρακικού να μην έδειξε να αντιμετωπίζει κάτι πολύ σοβαρό, αλλά τον ποδοσφαιριστή του Μέγα να αποχωρεί, ως αναγκαστική αλλαγή, με επίδεσμο στο κεφάλι, με την αιμορραγία που είχε να τον στέλνει στο κατευθείαν στο Νοσοκομείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Στο 51′ ο Αντωνιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αφού μετά την σέντρα του Γιαννακιτσίδη, η κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56′ και πάλι ο Αντωνιάδης ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Τσαγκαλίδη, με τον Ρομπέρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 0-2. Πέντε λεπτά αργότερα και ενώ σχεδόν όλος ο Πανθρακικός είχε προωθηθεί στα καρέ του Ιάσμου για ένα κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Καλογρανάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού διήνυσε όσα μέτρα είχε μπροστά του, πλάσαρε σωστά για το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε με σουτ ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Αντωνιάδης, στο 73′.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης που είχε για βοηθούς τους Γκιόση και Καραγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Γεμενετζής): Μπόσκος, Τσαγκαλίδης, Δερμιτζάκης (55′ Γιαννακίδης), Ζήκος, Χασάν Μέριτς, Ξενάκης, Χατζηιωαννίδης (55′ Παύλου), Κονόμι, Σαμαράς (74′ Βασιλακάκης), Μουρατίδης, Γρίβας.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Δημητριάδης, Γεωργαμλής (46′ Ντεμιρτσίδης), Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης (42′ Αχμέτ Φουρκάν), Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης (72′ Χουσεΐν Σαλήμ), Καλογρανάς, Δραγανίδης, Αντωνιάδης, Ρομπέρ (74′ Βενιζέλος).

Share it